back

27 квітня 2016

В районі проведена доброчинна акція “Великодня посилка воїнам Збройних Сил України в зону АТО”

27 квітня в Дідовецькому РБК за участю голови райдержадміністрації Валентини Ковтун, голови районної ради Василя Малика, заступників голови райдержадміністрації Дениса Росовського, Володимира Бобошка, керівника апарату райдержадміністрації Лілії Нікітченко проведена районна доброчинна акція “Великодня посилка воїнам Збройних Сил України в зону АТО”.

До цієї акції долучилися всі небайдужі люди - працівники відділів та управлінь райдержадміністрації, районної ради, районних установ, організацій, сільські, селищні ради. На заході були присутні представники територіальних громад, організацій, установ району. Під час проведення акції “Великодня посилка воїнам Збройних сил України в зону АТО” громадою було зібрано близько 1 тонни продукції: предмети одягу, засоби особистої гігієни, продукти харчування та смаколики до свята.

У своєму слові голова райдержадміністрації Валентина Ковтун зазначила, що майже за 2 роки «гібридної війни» на Сході України Прилуччани жодного разу не проявили свою байдужість, а навпаки прагнуть допомогти і підтримати українських воїнів та добровольців, які захищають наш мир та спокій від посягань терористів. З початку бойових дій на Сході України сільськими, селищними громадами, підприємствами та організаціями району було зібрано для військових майже 122 тонн продуктів харчування, придбано побутових речей, одягу, взуття, засобів особистої гігієни, медикаментів, паливно-мастильних матеріалів, автозапчастин на суму більше ніж 500 тис.грн., 11 разів зібрана допомога передавалась волонтерами в зону бойових дій. «Тому сьогодні всією районною громадою ми проводимо до Великодня для воїнів АТО таку акцію, щоб вони знали, що ми їх підтримуємо, любимо і чекаємо вдома», - зауважила Валентина Ковтун. Керівник наголосила, що жителі Прилуцького району і надалі будуть їм допомагати та підтримувати.

Користуючись нагодою, голова райдержадміністрації сердечно привітала всіх присутніх з Великоднем - святом світла, радості і життя. Також побажала всім щастя та Великоднього піднесення.

Про це говорив у вітальному слові і голова районної ради Василь Малик.

Валерій Сич, волонтер громадського формування «Прилуцька Самооборона Народної Ради» разом з Миколою Пономаренком – учасником бойових дій, жителем с. Івківці, який щойно повернувся з місця військових подій подякували усім за організацію допомоги і пообіцяли доправити усі посилки воїнам-землякам. Для Валерія Сича це вже буде 36 поїздка з гуманітарною допомогою в зону АТО.

Освячення зібраної допомоги провів отець Віталій – протоієрей, настоятель храму Архістратига Михаїла, с.Валки.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/