back

28 квітня 2016

Прозорість видобутку вуглеводнів у Прилуцькому районі обговорили на круглому столі в райдержадміністрації

28 квітня в рамках Проекту «Розвиток мережі партнерських організацій з реалізації завдань Комунікаційної cтратегії ІПВГ 2015 у видобувних регіонах України» що реалізується ГО «НОВА Енергія» за фінансової підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH (Німецького Товариства міжнародного співробітництва), яке діє за дорученням Федерального Уряду Німеччини та Міжнародного фонду «Відродження» відбулося засідання круглого столу «Прозорість видобутку вуглеводнів у Прилуцькому районі. Можливості для громад».

Відкрив засідання перший заступник голови райдержадміністрації Денис Росовський. Участь у засіданні взяли заступник голови райдержадміністрації Володимир Бобошко, Валерій Сорокін – представник Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації; Світлана Мізіна – менеджер з комунікацій Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні, GIZ; Олександр Прозур – головний механік НГВУ «Чернігівнафтогаз» ПАТ «Укрнафта», сільські голови, на території яких здійснюється видобуток вуглеводнів: Краслянської, Сухополов’янської, Івківської, Обичівської,Смоської, Ряшківської територіальних громад. Також взяли участь спеціалісти управління Держгеокадастру у Прилуцькому районі, Прилуцької ОДПІ Головного управління ДФС в Чернігівській області та структурних підрозділів райдержадміністрації.

В ході засідання круглого столу Валентина Корнієнко – начальник відділу економічного розвитку райдержадміністрації проінформувала присутніх про стан видобутку вуглеводнів на Прилуччині. Також було продемонстровано відеоролик «Перший звіт ІПВГ» про видобуток нафти і газу в Україні. Світлана Мізіна розкрила питання «Від прозорості до підзвітності в добувній промисловості України: який поступ?». Інформацію про перший національний звіт Ініціативи прозорості видобувних галузей України доповів Валерій Сорокін.

До конструктивної розмови долучилися всі учасники круглого столу.

Підбив підсумки засідання круглого столу перший заступник голови райдержадміністрації Денис Росовський.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/