back

06 травня 2016

Урочисте закриття І Районного фестивалю-конкурсу декоративно-ужиткового мистецтва «Великоднє сяйво»

6 травня в Дідовецькому районному будинку культури за участю керівництва району відбулось урочисте підведення підсумків І Районного фестивалю-конкурсу декоративно-ужиткового мистецтва «Великоднє сяйво». Всього на фестивальній виставці було представлено близько 200 експонатів і кожен з них є унікальним, бо виготовлений з любов’ю і власноруч. Наймолодшому учаснику фестивалю виповнилось 7 років, найстаршій майстрині 78. Під час фестивалю було проведено 8 майстер-класів, розписано 320 яєць, значну частину яких передано нашим бійцям в зону АТО. Діти району мали змогу стати учасниками Великодньої лялькової вистави.

У своєму виступі голова райдержадміністрації Валентина Ковтун відзначила, що Прилуччина багата на талановитих людей і дуже приємно, що серед учасників багато молоді, зокрема чоловіків. Подякувала всім за участь та побажала здоров’я і творчої наснаги. Валентина Ковтун нагородила призами наймолодшого учасника Демченка Вадима з смт. Мала Дівиця, найстаршу майстриню із с. Подище Губенко Лідію та жителя с. Переволочна Жмаку Володимира.

Дипломи І ступеня та іменні кубки у номінації «Традиційна писанка» отримали дитячий клуб за інтересами “Барвистий рушничок” та клуб за інтересами "Господиня” Малодівицького БНТ керівники – Вікторія Кобзар, Валентина Тонкаль, у номінації „Сучасна писанка” - завідуюча Крутоярівським сільським клубом Булигіна Тетяна, у номінації „Авторська писанка” - Веретяк Тетяна с. Товкачівка.

Дипломом II ступеня нагороджені у номінації „Традиційна писанка” - Момот Ярослав с. Подище та Булигіна Тетяна с. Крутоярівка. У номінації „Сучасна писанка” - Бобренко Катерина та Троцак Анна смт. Ладан. У номінації „Авторська писанка” - Беба Олена с. Сергіївка.

Дипломом III ступеня нагороджені у номінації „Традиційна писанка” дитячий клуб за інтересами “Калинонька” Великодівицького будинку культури. У номінації „Сучасна писанка” - Іван Коваленко с.Ряшки. У номінації „Сучасна писанка” – колектив Дмитрівського будинку культури, керівник – Наталія Коваль. У номінації „Авторська писанка” Кобзар Діана та Комар Аліна смт. Мала Дівиця.

Кращою ж Великодньою паскою фестивалю визнана паска Ніни Умін з с. Онищенків.

Своїм яскравим виступом всіх присутніх радували дитячий колектив, фольклорний ансамбль «Полісяночка» Малодівицького будинку народної творчості та вокальний колектив Линовицького будинку культури.

Всі бажаючі змогли поласувати смачними пасками, взяти участь у майстер-класі зі старовинного Великоднього розпису, полюбуватися кращими виробами майстрів Прилуччини та просто приємно провести час.

За інформацією відділу культури, туризму і релігій райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/