back

08 травня 2016

День Пам'яті та примирення в Прилуцькому районі

8 травня в селищі Линовиця біля пам’ятника загиблим воїнам за участю голови райдержадміністрації Валентини Ковтун, голови районної ради Василя Малика, ветеранів війни, учасників АТО, представників сільських, селищних громад, голів первинних ветеранських організацій, керівників районних організацій і служб, громадськості відбулись районні урочистості до Дня пам’яті та примирення, 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Взяли участь у районному мітингу-реквієму депутати обласної, районної рад, учнівська молодь. В ході мітингу учасники заходу вклонились загиблим на фронтах землякам, провели покладання квітів до пам’ятника.

Зі словами вдячності до ветеранів звернулись голова райдержадміністрації Валентина Ковтун, голова районної ради Василь Малик, депутат обласної ради Олег Авер’янов.

У своєму виступі Валентина Ковтун відзначила, що відзначаючи День пам’яті та примирення, 71-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, ми не можемо не гордитись, бо прилуцька земля зростила дванадцять Героїв Радянського Союзу, понад шість тисяч наших земляків нагороджені орденами і медалями. Честь і слава Вам, дорогі ветерани! І низький уклін за ратний і трудовий подвиг, за мирне небо, за можливість жити і працювати на благо України, за дитячий сміх, за спокій матерів, за хліб на нашому столі. Низький уклін вам, воїни антитерористичної операції, нащадки ветеранів Другої світової війни, хто сьогодні боронить нашу незалежність, велика подяка Вам за мужність, патріотизм, героїзм, вірність Батьківщині.

Хвилюючими були виступи ветерана з с.Полова Галіча Михайла Михайловича, який брав участь у визволенні Польщі, Прибалтики та учасника АТО, старшого солдата Олександра Лещенка.

Після загального заходу відбулася зустріч голів райдержадміністрації та районної ради з учасниками бойових дій, активістами ветеранських організацій.

8-9 травня в населених пунктах району проведені мітинги-реквієми, хвилини мовчання по вшануванню загиблих у роки війни та у зоні проведення АТО, покладання квітів до могил та меморіальних дощок, зустрічі з ветеранами, учасниками АТО.

У храмах буде проведено поминальні панахиди та богослужіння по загиблих в роки війни, молебні за мир і злагоду в Україні, за захисників Вітчизни.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/