back

16 травня 2016

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») на Прилуччині

З метою поліпшення виховної роботи з учнівською молоддю на основі традицій і звичаїв українського народу, формування у підростаючого покоління патріотичної свідомості, готовності до виконання громадських і конституційних обов'язків з 11 по 13 травня 2016 року відбувся триденний виїзний районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У змаганнях взяли участь 15 команд із 14 загальноосвітніх шкіл району та Яблунівської школи-інтернату. Перемогу вибороли: ІІІ місце – команда Линовицької ЗОШ І-ІІІ ст., ІІ місце – команда Яблунівської ЗОШ І-ІІІ ст., та І місце - команда Ладанської гімназії.

Учасники гри продемонстрували теоретичні знання, практичні уміння та навички у різних конкурсах та змаганнях: «Відун», «Рятівник», «Впоряд», «Стрільба», «Штовхання гирі», «Перетягування линви», «Теренова гра», «Ватра», туристсько-спортивній смузі перешкод та конкурсі звітів про виконання домашнього завдання «Добре діло».

За час змагань учасники пережили у польових умовах три дні та дві ночі; чотири зливи та два густих тумани. З’їли 500 літрів козацького кулішу та 25 кілограм сосисок; взяли участь у 10-ти змагальних конкурсах і пережили 4 тисячі 320 хвилин хвилювання, задоволення і щастя!

А головне – здобули гарний життєвий досвід, приємні хвилини спілкування, подружились і згуртувались.

В урочистому завершальному козацькому колі I (районного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») взяли участь почесні гості: голова райдержадміністрації Валентина Ковтун, перший заступник голови райдержадміністрації Денис Росовський, начальник відділу освіти райдержадміністрації Микола Бобренко, редактор журналу «Часопис» Ігор Павлюченко, голова громадської організації «Учасники антитерористичної операції «Щит» Павло Красноок.

Валентина Ковтун привітала учасників та організаторів гри з визначною подією, адже дана гра у районі проводилася вперше. Нагородила кубками, медалями, грамотами та цінними подарунками переможців гри.

Слово мав редактор журналу «Часопис» - Ігор Павлюченко, який подарував кожній команді із бібліотеки часопису «Прилуки. Фортеця» примірник книги «Полк Прилуцький».

За інформацією відділу освіти райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/