back

19 травня 2016

Інформаційно-просвітницька акція «Євроінтеграційний курс України» з нагоди Дня Європи

19 травня у Прилуцькому професійному ліцеї за участі голови райдержадміністрації Валентини Ковтун, першого заступника голови райдержадміністрації Дениса Росовського, директора ТОВ «АгроКІМ» Олександра Вержиховського, директора Прилуцького професійного ліцею Анатолія Дорошенка, педагогічного та студентського колективу ліцею, засобів масової інформації відбулася інформаційно-просвітницька акція «Євроінтеграційний курс України» з нагоди Дня Європи.

Голова райдержадміністрації Валентина Ковтун у своєму виступі зазначила, що завдяки суспільним та політичним зрушенням в державі, власне, Євромайдану наша держава знову почала рухатися в напрямку євроінтеграції. У листопаді 2013 року українці вийшли на вулиці не для того, щоб вимагати підвищення зарплат чи зниження податків, вони прагнули свого європейського майбутнього. Думаю, що дуже мало країн в Європі так боролися за своє майбутнє і заплатили таку велику ціну, як це зробила Україна.

Зі зверненням до молоді, Валентина Ковтун, наголосила, що саме ви – молодь, є двигуном української держави, рушієм перетворень та змін. Від ваших знань, умінь, європейського світогляду, активної громадянської позиції залежить наше майбутнє, залежить, як швидко Україна стане повноправним членом Європейського Союзу.

Про європейський рух України в питанні освітньої інтеграції виступила керівник європейського клубу «Єдність» Сухополов’янської загальноосвітьої школи Наталія Гайдаєнко, яка розповіла про участь учнів школи у різних проектах по темі євроінтеграції, та про поїздку членів євроклубу до Польщі. В питанні інтеграції в сільському господарстві заслухали директора ТОВ "Агро КІМ" Олександра Вержиховського, який поділився баченням європейської інтеграції як молодий, перспективний керівник.

Продемонстровані працівниками центральної районної бібліотеки відеоролики нагадали присутнім у залі про історію створення Європейського Союзу, євроінтеграційний курс України, переглянули світлини відомих місць в Європі.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністраці

https://legalaid.gov.ua/