back

19 травня 2016

День української вишиванки у районі

Сьогодні українці відзначають День вишиванки - всеукраїнське свято, яке проводиться щороку в третій четвер травня, а цьогоріч припало на 18 травня. День вишиванки – свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу та об'єднати українців. Основна мета заходу – це збереження українських цінностей, їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.

У цей день працівники райдержадміністрації та районної ради активно підтримали всеукраїнську акцію «День української вишиванки». Більшість державних службовців одягли вишиванки і прийшли в них на роботу. Робочий день у райдержадміністрації розпочався з інформаційної години з нагоди відзначення Дня українського національного вбрання. На заході були присутні голова райдержадміністрації Валентина Ковтун, перший заступник голови райдержадміністраці Денис Росовський, заступник голови райдержадміністрації Володимир Бобошко, керівник апарату райдержадміністрації Лілія Нікітченко, працівники апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації, виконавчого апарату районної ради, керівники підприємств, установ, організацій району. Працівники центральної районної бібліотеки підготували цікавий матеріал історії української вишиванки з демонстрацією відеороликів, учасники художньої самодіяльності оспівали вишиванку в піснях.

У вестибюлі райдержадміністрації центральна районна бібліотека розгорнула тематичну виставку національного вбрання та вишитих рушників Прилуцького краю.

На завершення заходу за ініціативи голови райдержадміністрації на згадку було проведено колективне фото з учасниками святкового заходу.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/