back

01 червня 2016

Організація проведення літнього відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків у 2016 році.

На виконання Закону України від 4 вересня 2008 року №375/17 «Про оздоровлення та відпочинок дітей», районної програми від 15 січня 2016 року №15 «Оздоровлення та відпочинок дітей Прилуцького району на 2016-2018 роки» та з метою належної підготовки закладів до проведення повноцінного літнього відпочинку дітей і підлітків, створення належних умов для виховної, фізкультурно-оздоровчої роботи відділом освіти райдержадміністрації розроблений та затверджений план заходів. Створена комісія по перевірці готовності таборів з денним перебуванням дітей на базі загальноосвітніх навчальних закладів району та організаційний комітет по координації та організації роботи з питань літнього відпочинку дітей.

З 01 по 16 червня 2016 року буде організовано роботу 30 таборів з денним перебуванням - 1529 дітей. Вартість дітодня становить 22 грн. Фінансування таборів буде здійснюватися в установленому порядку за рахунок коштів районного бюджету та інших джерел не заборонених чинним законодавством.

Створена база даних дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, відповідно до переліку категорій визначених у Законі України «Про оздоровлення та відпочинок дітей, дітей із сімей загиблих військовослужбовців, дітей мобілізованих бійців, дітей-переселенців».

Першочерговим відпочинком в таборах будуть охоплені діти соціально-вразливих категорій: діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, діти-інваліди, діти потерпілі внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, діти із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, талановиті та обдаровані діти, діти із сімей загиблих військовослужбовців, діти, батьки яких є учасниками АТО, діти, вимушених переселенців. Адміністрацією навчальних закладів розроблені Статути таборів з денним перебуванням дітей, штатні розписи, плани виховної роботи. До роботи в таборах залучені висококваліфіковані педагогічні кадри, психологи та соціальні працівники.

На базі Дідівської, Линовицької, Малодівицької, Сухополов’янської, Яблунівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Ладанської гімназії працюватимуть літні школи з іноземних мов (72 дітей).

До початку відкриття таборів проведено об’їзди 24 шкіл з метою вивчення питання підготовки приміщень навчальних закладів до прийому дітей.

Керівниками загальноосвітніх навчальних закладів проводиться організаційна робота по забезпеченню необхідних умов для якісного оздоровлення та відпочинку дітей в таборах з денним перебуванням при загальноосвітніх навчальних закладах.

Зміцнюється та поповнюється матеріально-технічна база шкільних їдалень.

https://legalaid.gov.ua/