back

08 червня 2016

Виїзна приймальня райдержадміністрації та районної ради на території Дмитрівської сільської ради

8 червня в. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський провів виїзну приймальню райдержадміністрації за участю заступника голови районної ради Наталії Єгорової на території Дмитрівської сільської ради.

Жителів громади найбільше цікавило питання функціонування загальноосвітнього навчального закладу І-ІІ ст. на території сільської ради. Денис Росовський охарактеризував ситуацію, яка склалася по всій Україні щодо закриття малокомплектних шкіл через малу наповнюваність класів та великий рівень витрат на навчання одного учня, який досягає 50 тис. грн., і це при середньому нормативі для міської місцевості у 8,9 тис. грн., а для сільської – 14 тис. грн. на рік.

З розʼясненнями ситуації щодо функціонування Жовтневої ЗОШ І-ІІ ст. виступив Микола Бобренко - начальник відділу освіти райдержадміністрації, який підкреслив, що згідно з встановленими нормативами (більше 25 учнів у школі) фінансування школи з державного бюджету в 2016-2017 навчальному році проводитись не буде через малу наповнюваність учнівським контингентом (17 учнів).

Дмитрівський сільський голова Микола Степаненко у своєму виступі наголосив, що бюджет сільської ради є дотаційним, в такій ситуації фінансово допомогти школі немає можливості. І тому імовірніше Жовтнева ЗОШ І-ІІ ст., на жаль, з нового навчального року буде закрита.

В обговоренні питання подальшого навчання учнів взяли участь директори Жовтневої ЗОШ І-ІІ ст. та Білорічицької ЗОШ І-ІІІ ст., заступник директора Малодівицької ЗОШ І-ІІІ ст.

В. о. голови райдержадміністрації Денисом Росовським було дано доручення відділу освіти райдержадміністрації наступного тижня організувати проведення дня відкритих дверей в Білорічицькій та Малодівицькій ЗОШ І-ІІІ ст. для батьків учнів Жовтневої ЗОШ І-ІІ ст.

За інформацією відділу організаційної роботи апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/