back

12 серпня 2016

Підготовка до відзначення Дня Державного Прапора України та 25-ї річниці незалежності України в районі триває

В райдержадмінінстрації активно готуються до відзначення в районі Дня Державного Прапора України та 25-ї річниці незалежності України.

22 серпня в смт Линовиця відбудеться Міжобласний турнір по футболу присвячений 25-й річниці незалежності України.

23 серпня - урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та святкова хода з покладанням квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка.

24 серпня на центральній площі м. Прилук відбудеться Свято короваю Прилуцького краю з нагоди 25-ої річниці незалежності України.

У програмі будуть представлені: експозиція під відкритим небом «Від зерна до короваю» (кожен бажаючий зможе спробувати обмолотити ціпом сніп зерна, самостійно змолоти борошно жорнами, взяти участь у майстер-класі по виготовленню прикрас на коровай); виступи аматорських та фольклорних колективів територіальних громад району; відзначення кращих хліборобів та жінок-коровайниць району.

Також у цей день планується встановити національний рекорд України у номінації «Кулінарне мистецтво» в категорії «Найбільша кількість короваїв домашнього приготування, зібраних в одному місці». Громада Прилуччини від кожного населеного пункту району представить глядачам 99 короваїв (рекордну кількість), випечених з борошна нового врожаю.

Протягом тижня засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в районі Дня Державного Прапора України та 25-ї річниці незалежності України проводилося у форматі засідань творчих груп по вирішенню основних завдань окреслених планом проведення урочистих загальнорайонних заходів 22, 23 та 24 серпня. Обговорювалися основні концепції та завдання, вирішувалися організаційні моменти з підготовки та відзначення знаменної дати для України.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/