back

09 вересня 2016

У районі триває рейд "Урок"

Відповідно до ст. 53 Конституції України, Закону України "Про загальну середню освіту", листа Міністерства соціальної політики України від 19.08.2016 № 12182/ 0/14-16/57 «Про організацію та проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок», доручення заступника голови –керівника апарату облдержадміністрації Романової Н.А. від 25 серпня 2016 року № 04-10/4219 у Прилуцькому районі традиційний рейд "Урок" відбуватиметься в три етапи.

Перший етап розпочався із середини серпня та тривав до 1 вересня 2016 року. Він, зокрема, передбачає обстеження житлово-побутових умов проживання дітей у сім'ях, які перебувають у складних життєвих обставинах (на обліку служби у справах дітей райдержадміністрації знаходяться 38 дітей із 15 сімей).

На другому етапі (з 1 до 11 вересня 2016 року) виявлятимуться діти, які з 1 вересня не почали навчання у загальноосвітніх закладах району. Третій завершальний етап триватиме з 11 вересня до 19 жовтня 2016 року. Його завданням буде повернення або влаштування виявлених дітей до навчальних закладів, закладів соціального захисту дітей, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням; притягнення до відповідальності батьків або осіб, що їх замінюють, посадових осіб за порушення прав та законних інтересів дітей.

Даний профілактичний захід передбачає охоплення навчанням усіх дітей шкільного віку – переміщених із тимчасово окупованих територій або районів проведення антитерористичної операції, виявлених під час усіх етапів проведення Всеукраїнського профілактичного заходу "Урок" і надалі впродовж навчального року.

За інформацією служби у справах дітей райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/