back

28 жовтня 2016

Прилуччина відзначила День визволення України

Минуло 72 роки, відколи замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов на нашу землю довгожданний мир, вистражданий, оплачений найвищою ціною людського життя. День визволення, як і День Перемоги загалом, це свято зі сльозами на очах. Це свято, коли згадують усіх, причетних до тієї великої події, а більшість із них, на жаль, вже немає серед живих.

28 жовтня в селі Заїзд за участі керівництва району відбулася урочиста церемонія покладання квітів до Обеліску Cлави з нагоди 72-ї річниці вигнання нацистських окупантів з України.

У церемонії взяли участь голова райдержадміністрації Валентина Ковтун, заступники голови райдержадміністрації, керівник апарату райдержадміністрації, заступник голови районної ради Наталія Єгорова, голова районної організації ветеранів України Валентина Гриценко, ветерани війни, учасники АТО, представники ветеранських організацій, керівники районних організацій і служб, громадськість.

Учасники пам’ятного заходу вклонились полеглим на фронтах Другої світової війни, їх мужності, героїзму, жертовності заради сучасного покоління українців. Адже саме вони сьогодні захищають свободу і територіальну цілісність України на сході країни, проявляють при цьому високі патріотичні почуття, мужність і військове братерство, і є гідними нащадками своїх славних дідів і прадідів. У ході заходу пом’янули загиблих хвилиною мовчання, провели покладання квітів до пам’ятника.

Пам’ятні заходи цього дня проходять в населених пунктах району, в навчальних закладах, бібліотеках та закладах культури.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/