back

09 листопада 2016

До Дня української писемності і мови відповідальні працівники райдержадміністрації, виконавчого апарату районної ради написали диктант національної єдності

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності – це унікальна подія, яка відбувається на Українському радіо до Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада.

Українське радіо започаткувало акцію ще 2000-го. Відтоді щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з’ясувати, наскільки добре знають мову. Як правило, текст – авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису – складається з близько 150 слів. Диктор читає його в прямому ефірі двічі.

Кожен охочий може долучитися до акції та написати диктант просто біля приймача. Далі – за бажанням – можна відправити роботу на Українське радіо для перевірки, а можна дочекатися, поки текст з’явиться на сайті чи буде підбито підсумки в прямому ефірі, та перевірити власноруч.

Відповідальні працівники райдержадміністрації, виконавчого апарату районної ради теж цього дня написали диктант національної єдності.

Радіодиктант — це дуже простий і доступний кожному жанр колективної творчості. Він єднає усіх незалежно від віку, освіти, життєвого досвіду чи соціального статусу. Він дарує особливе відчуття причетності до творення спільної справи.Він змушує наші серця завмирати в унісон на кожному розділовому знакові. Радіодиктант не перевіряє грамотність, а єднає навколо мови!

Важлива солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

https://legalaid.gov.ua/