back

22 лютого 2017

Про збереження доріг загального користування у весняний період 2017 року

Прилуцький район має досить розгалужену транспортну мережу, а саме: 172 км доріг державного значення, 254 км обласних та 104 км районних доріг загального користування місцевого значення, власником яких є «Служба автомобільних доріг у Чернігівській області». Окрім того 906 км доріг перебуває у комунальній власності сільських та селищних рад.

З настанням періоду весняного відтавання ґрунтів при перезволоженні земляного полотна та покриття доріг виникає загроза їх руйнувань та деформацій. Для запобігання виникнення ямковості та інших деформацій протягом березня-квітня 2017 року рух великовагового транспорту на дорогах загального користування району буде тимчасово обмежений.

Розпорядженням в. о. голови райдержадміністрації від 21 лютого 2017 року за № 69 затверджені заходи щодо збереження автомобільних доріг на території Прилуцького району і вулиць в населених пунктах в період весняного відтавання ґрунтів, якими рекомендується:

1. Виконкомам селищних та сільських рад на підпорядкованих територіях запровадити заходи щодо збереження автомобільних доріг і вулиць комунальної власності в період з 01 березня по 01 травня 2017 року

2. Філії «Прилуцька ДЕД» ДП «Чернігівоблавтодор» організувати інформування учасників дорожнього руху щодо обмеження руху великовагового транспорту загальною фактичною масою понад 12 т, встановлення відповідних обмежувальних дорожніх знаків на початку і в кінці доріг та в місцях перетину чи примикання доріг з інтенсивним рухом великовагових транспортних засобів за погодженням з Прилуцьким ВП ГУНП у Чернігівській області – до 01 березня 2017 року.

3. Прилуцькому ВП ГУНП у Чернігівській області:

3.1. Посилити контроль за дотриманням перевізниками та водіями транспортних засобів «Правил дорожнього руху України», у тому числі вимог до перевезення вантажів протягом березня – квітня 2017 року.

3.2. Посилити габаритно-ваговий контроль за рухом великовагових транспортних засобів на ділянках доріг, рух на яких обмежений відповідними дорожніми знаками, протягом березня – квітня 2017 року.

4. Відділу економічного розвитку та інвестиційної діяльності, управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрації забезпечити інформування власників великовагового транспорту, перевізників, власників сільськогосподарських підприємств про тимчасове обмеження проїзду великовагового транспорту по дорогах району – до 01 березня 2017 року.

Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/