back

23 лютого 2017

Газета “День” представила фотовиставку в Прилуках

23 лютого газета «День» відкрила експозицію найкращих світлин міжнародного фотоконкурсу «День»-2016 у Прилуцькому міському будинку культури. Цього дня відбулася зустріч-дискусія за участю редактора відділу політики, лауреата премії імені Джеймса Мейса, упорядника книги «Котел, або Справа без терміну давності», першої з серії «Новітня історія для чайників» Івана Капсамуна на тему «Національний діалог» з представленням книжкових новинок з Бібліотеки газети.

Партнером Днів «Дня» тут виступила компанія «Бритіш Американ Тобакко Україна». У рамках акції «Подаруй Бібліотеку «Дня» рідній школі» Благодійний фонд сприяння ініціативам газети «День» в партнерстві з компанією передав видання газети школам, бібліотекам міста та району, забезпечили їх передплатою на газету.

Вітаючи всіх присутніх з відкриттям виставки, заступник міського голови Тетяна Фесенко подякувала компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна» за сприяння у питанні організації виставки, що дало можливість прилучанам та гостям виставки долучитися до емоційних світлин, які змінюють нелише нашу свідомість, а й нас самих.

«Ми підтримали проведення Днів «Дня» в Прилуках, бо знаємо і поважаємо їхню діяльність. А по-друге, попри всі ті труднощі, які в нас є як у політичному житті, економіці, попри агресію, яку ми долаємо, на наш погляд, людям треба зосереджуватися і на отриманні нових знань, на ознайомленні з культурними тенденціями. Бо рано чи пізно війна закінчиться, і треба виходити з неї, певно, з покращеними людськими якостями. Мені, як книголюбу, дуже подобається, що Дні «Дня» включатимуть і розповсюдження книг з Бібліотеки. Може, в Прилуках книжковий фонд якось і оновлюється, але підозрюю, що така підтримка буде вкрай доречною для міста», - говорить Юрій РИЛАЧ, начальник відділу по роботі з державнимиорганами компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна».

Перші Дні «Дня» в Прилуках відбулися 13 травня 2004 року.

Довідково:

За 18 років у містах України пройшло 115 фотовиставок «Дня», отримали нагороди 778 фотографів.

Цього року отримано світлини від професіоналів і аматорів з усіх куточків країни, редакційне журі відібрало 350 кращих робіт для підсумкової експозиції в Києві. У Прилуцькій галереї будуть показані близько 150 робіт.

Серед номінацій — «Український світ», «Політика», «Фото з історією», «Світ очима дітей», де представлені роботи авторів до 18 років, і «Птахи водойм», яку підтримує громадська організація «Українське товариство охорони птахів».

Цього року газета «День» представляє свого роду великий сімейний альбом України, на конкурсних знімках – люди, які формують обличчя країни. Вони не акцентують на жорстоких, кривавих моментах буття держави. Мета — показати, як розвивається і дорослішає Україна.

На заході побували і учасники «Школи молодого журналіста».

Після ознайомлення зі світлинами відбулася зустріч-дискусія з редактором відділу політики газети «День» Іваном Капсамуном, автором книги «Котел, або Справа без терміну давності», першої із серії «Новітня історія для чайників».

Журналістів-початківців цікавило багато чого: від особистих секретів творчості спікера до його оцінки сучасних політичних процесів, зокрема реалізації реформ.

— Ви маєте вивчати історію. Адже без цього неможливо об’єктивно оцінювати те, що маємо сьогодні. Журналіст не повинен відбілювати якісь факти, він має не дати вирвати їх з контексту, — радив Іван Капсамун співрозмовникам.

Також він позитивно оцінив ідею такого проекту як «Школа молодого журналіста» у регіоні та запросив брати участь у навчанні, яке організовує газета «День».

“День” запрошує усіх бажаючих відвідати фотовиставку з 23 лютого до 12 березня (вул. Ю. Коптєва, 30) у Прилуцькому міському будинку культури. Години роботи: 9:00 – 19:00, вхід вільний!

https://legalaid.gov.ua/