back

24 лютого 2017

Комп’ютерна та мультимедійна техніка для шкіл району

24 лютого в райдержадміністрації голова райдержадміністрації Валентина Ковтун та голова районної ради Василь Малик передали 28 школам району комп’ютерну та мультимедійну техніку (всього 55 одиниць -19 ноутбуків, 20 проекторів, 9 інтерактивних дошок та 7 сучасних комп'ютерів) придбану за кошти субвенції з держбюжету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та кошти районного бюджету на суму 638,064 тис.грн.

Голова райдержадміністрації Валентина Ковтун у вітальному слові зазначила, що питання якісної і доступної освіти – одне із пріоритетних напрямків освітньої галузі нашого району.Сьогодні всі загальноосвітні навчальні заклади незалежно від того, скільки учнів відвідує школи, повинні мати всі необхідні умови для навчання і йти в ногу з сучасними інформаційно-комунікативними технологіями, здобувати інформацію з Інтернету, що дає змогу значно розширити кругозір учнів та випускників, можливість повноцінно розвиватись як особистостям, бути конкурентоспроможними. Впевнена, що додаткове оснащення шкіл комп’ютерним обладнанням надасть додатковий потужний стимул для учнів в оволодінні знаннями, для підвищення якості знань.Тепер діти разом з вчителями зможуть, використовуючи інноваційні технології в навчально-виховному процесі, проводити заняття на належному рівні, здобувати ґрунтовні знання відповідно до завдань Концепції Нової української школи.

Про це говорили голова районної ради Василь Малик, начальник відділу освіти райдержадміністрації Микола Бобренко.

Зі словами вдячності від керівників навчальних закладів до керівництва району звернулася директор Дідівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Людмила Крамаренко, яка запевнила,що цей подарунок допоможе як учням, так і вчителям отримувати найновішу інформацію, покращувати знання.

Довідково:

Всі 28 шкіл району підключені до Інтернету, в освітніх закладах функціонує 24 комп’ютерні класи, в яких налічується 234 комп’ютери. Виникла необхідність оновлення та поповнення шкільної комп’ютерної техніки, бо 26 з них технічно несправні, термін придатності 166 -ти вже понад 5 років.

За інформацією відділу освіти райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/