back

14 березня 2017

Чернігівщина, Прилуччина готуються до весняно-польової кампанії

Питання підготовки та проведення весняно-польових робіт, а також сертифікації насіння у поточному році розглянули учасники всеукраїнської відеоконференції, яку минулого тижня провів Перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк.

Від Чернігівської області в обговоренні взяли участь заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко, керівники відповідних обласних підрозділів та установ.

Під час заходу особлива увага акцентувалась на готовності аграріїв до весняно-польової кампанії, стані озимого клину, структурі посівних площ. Також мова йшла про недопущення зменшення посіву гречки. Учасники відеоконференції піднімали питання забезпечення мінеральними добривами, паливо-мастильними матеріалами, сертифікації насіння та садивного матеріалу.

На Чернігівщині цьогоріч ярими культурами планується засіяти близько 886 тисяч гектарів. У тому числі зерновими і зернобобовими – майже 458 тисяч гектарів, технічними – 275 тисяч гектарів, картоплею та овочами – близько 91 тисячі гектарів, кормовими – 62 тисячі гектарів.

З урахуванням озимих культур та багаторічних трав загальна посівна площа прогнозується до 1,2 мільйонів гектарів, що на 1,2% більше проти минулого року.

На сьогодні ряд агрогосподарств області вже розпочали підживлення озимих культур.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Довідково:В 2017 році товаровиробникам Прилуцького району необхідно провести посів ярих культур в обсязі близько 80,5 тис. га. В тому числі ярих зернових і зернобобових культур прогнозується посіяти майже 42,9 тис. га, 35,0 тис. га технічних і 2,6 тис. га кормових культур.

З урахуванням озимих культур та багаторічних трав загальна посівна площа під урожай 2017 року складе 94,6 тис. га, що на рівні минулого року. На сьогодні ряд господарств району вже розпочали підживлення озимих культур.

Станом на 15 березня 2017 року озимі культури підживлені на площі 4,1 тис. га або 30,0 % (до прогнозу 14,0 тис. га), стан посівів озимих зернових задовільний та добрий. Закінчено підживлення озимих зернових в СТОВ «Дружба-Нова» на площі 2,4 тис. га, проводять підживлення озимих ТОВ «АгроКІМ», ТОВ «Прилуцький Хлібодар», ТОВ «Богданівське», ТОВ «Цукровик» та фермерські господарства.

За інформацією управління агропромислового розвитку райдерадміністрації

https://legalaid.gov.ua/