back

16 березня 2017

Унікальний метод хірургії - лапароскопія відтепер доступний і в Прилуцькій центральній районній лікарні

В хірургічному відділенні Прилуцької центральної районної лікарні 14 березня було проведено першу операцію за допомогою лапароскопа, придбаного в кінці 2016 року за кошти державного бюджету, які виділені за сприяння народного депутата Олега Дмитренка та районного бюджетів.

Хірургічна бригада у складі: районного хірурга вищої категорії, завідуючого хірургічним відділенням центральної районної лікарні Андрія Петрика, лікаря хірурга Прилуцької центральної міської лікарні Ігора Євтушенка, анестезіолога Сергія Смірнова, операційної сестри Ірини Петренко успішно провели першу операцію за допомогою лапароскопічної стійки. Втручання було проведено жінці, жительці смт. Ладан, Прилуцького району, 1996 року народження, на жовчному міхурі. Операція пройшла вдало. Цього ж дня пацієнтка вже піднялася і почувала себе добре.

Жінка та її чоловік дякували лікарям та всьому медичному персоналу за професіоналізм, увагу. Для районної лікарні це визначна подія, впроваджено нову технологію оперативного втручання на жовчному міхурі. Можливі й інші проведення операції в урології, гінекології та травматології.

Лікар хірург, завідувач хірургічним відділенням Андрій Петрик пройшов навчання по проведенню лапароскопічних втручань на базі Тернопільського державного медичного університету імені І.Я.Горбачевського. Сьогодні таку підготовку отримує лікар хірург Василь Чоповський.

За інформацією Прилуцької центральної районної лікарні

https://legalaid.gov.ua/