back

31 березня 2017

В районі продовжуються загальні збори (сходи) громадян

30 березня відбулися загальні збори Знамʼянської та Заїздської громад. У сходах взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, голова районної ради Василь Малик, представники господарюючих суб’єктів: Олександр Шаманський – заступник генерального директора Українського Аграрного Холдингу з питань соціального розвитку, Олег Власенко – заступник директора СТОВ «Дружба-Нова», Максим Пономаренко – директор ТОВ «АгроКІМ», депутати районної та місцевої рад.

Зі звітом про економічний та соціальний розвиток села за минулий рік та напрямками роботи виконавчого комітету на 2017 рік виступили сільські голови: Знамʼянський - Віта Мизюк та Заїзський – Ніна Свистун, які охарактеризували роботу закладів соціальної сфери, підприємств та установ, що функціонують на територіях сільських рад. Жителі Знам’янської сільської ради активно обговорили питання життєдіяльності територіальної громади, забезпечення благоустрою території, ямкового ремонту дороги комунальної власності по вул. Білявська в с. Знам’янка, заміщення вакантної посади ветеринарного лікаря, виділення автобусу більшої пасожиромісткості по маршруту Прилуки- Погреби. Найактуальніші проблеми, котрі озвучили жителі Заїздської сільської ради під час сходу, це ямковий ремонт дороги по вул. Михайлівська (власник - Облавтодор), благоустрій території населених пунктів.

В ході зборів виступили представники господарюючих субʼєктів, які прозвітували про роботу у 2016 році та ознайомили жителів громади з планами на 2017 рік, гарантували подальшу співпрацю з територіальними громадами.

У своєму виступі в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський підняв питання щодо добровільного об’єднання територіальних громад, його переваги, наповнення місцевого бюджету та використання коштів на розвиток громади, затвердження відповідних програм, реформування медичної галузі в районі, також зазначив, що спільними зусиллями та злагодженими діями органів влади, місцевого самоврядування, тісній співпраці з інвесторами можна вирішити більшість нагальних проблем територіальної громади. Голова районної ради Василь Малик звернув увагу на співпрацю громади з інвесторами, добровільного об’єднання територіальних громад.

За інформацією відділу організаційної роботи апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/