back

05 квітня 2017

Загальні збори жителів Охіньківської, Переволочнянської громад

05 квітня на території Охіньківської, Переволочнянської сільських рад відбулися загальні збори громадян. У сходах взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, заступник голови районної ради Наталія Єгорова, заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Ольга Євтушенко, керівник служби соціальної політики СТОВ «Дружба-Нова» Галина Назарина, депутати районної та місцевих рад.

Під час зустрічі сільські голови: Охіньківський – Володимир Маснуха та Переволочнянський – Ольга Сметанник ознайомили присутніх з роботою органів місцевого самоврядування, прозвітували про свою діяльність, про стан соціально-економічного розвитку територіальної громади за підсумками 2016 року та перспективи на 2017 рік.

В ході зборів виступила Галина Назарина, яка прозвітувала про роботу у 2016 році, ознайомила із планами на 2017 рік та гарантувала подальшу співпрацю з територіальними громадами.

Жителі сіл Охіньківської сільської ради активно обговорили питання життєдіяльності територіальної громади, збільшення орендної плати за оренду земельних часток (паїв), піднімали питання щодо роботи місцевого фельдшера, забезпечення благоустрою території.

Серед озвучених проблемних питань жителів с. Переволочна були такі: ямковий ремонт центральної дороги комунальної власності по селу, ремонт дерев’яного мосту через річку Удай, благоустрою території. Не менш важливими проблемами для жителів є незадовільний стаціонарний телефонний зв’язок, встановлення муфтових кранів для забору води пожежними машинами із водонапірних башт, виділення автобусу більшої пасажиромісткості по маршруту Прилуки – Тростянець.

Звертаючись до присутніх, в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський та заступник голови районної ради Наталія Єгорова звернули увагу на добровільне об’єднання територіальної громад, наповнення місцевого бюджету та використання коштів на розвиток громади, роботи закладів культури, освіти, медицини, а також наголосили на подальшій плідній співпраці інвесторів з територіальною громадою з метою наповнення місцевого бюджету, покращення рівня життя сільського населення.

За інформацією відділу організаційної роботи апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/