back

05 травня 2017

ПРОБУДИТИ ІНТЕРЕС ДО ПРАВА

Становлення державності в Україні проходить у складних умовах. Невизначеність і нестабільність у різних сферах життя зумовили виникнення й загострення негативних процесів соціальної дійсності. Особливо вразливими до впливу криміногенних факторів є неповнолітні. Чималу роль у повноцінному розвитку їх особистості відіграє усвідомлення прав, які надані молодій людині, та обов’язок, що покладений на неї державою.

З метою координації та методичного керівництва правоосвітньої діяльності у школах району з 03 квітня по 03 травня проводився місячник юридичного всеобучу.

Рішенням координаційної ради у справах дітей був затверджений план заходів по проведенню юридичного всеобучу. З начальником Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області, підполковником поліції Крахмільцем Р.П. було погоджено склад співробітників відділу для надання допомоги при проведенні місячника.

Під час місячника юридичного всеобучу у школах району проведені різноманітні заходи: батьківські збори, бесіди, виховні години, диспути, зустрічі «за круглим столом», конкурси малюнків на правову тематику, тематичні вечори, брейн-ринги, турніри та інші форми роботи, спрямовані на профілактику антигромадських проявів та згубних звичок неповнолітніх.

Спеціалісти служби у справах дітей райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працювали з учнями Ладанської гімназії, Лісовосорочинської, Товкачівської, Івківської, Сухополов’янської,

Сергіївської ЗОШ І-ІІІ ст., Обичівської, Великодівицької, Погребівської, Голубівської, Подищанської ЗОШ І-ІІ ст.

Відповідно до плану заходів у шкільних бібліотеках, кабінетах історії та правознавства були оформлені виставки книг, посібників, нормативно-правових актів, а також поновлені куточки по захисту прав дітей.

Будемо сподіватися, що початок роботи з правового виховання дасть результати, що наша держава створить умови для того, щоб у молоді пробудився інтерес до права.

За інформацією служби у справах дітей райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/