back

09 травня 2017

Прилуччина святкує 72-гу річницю Перемоги над нацизмом у Європі

Щоб ушанувати воїнів- визволителів до Меморіалу Слави в м. Прилуки 9 травня зібралися громадськість міста та району, духовенство, гості. За участю в.о. голови райдержадміністрації Дениса Росовського, голови районної ради Василя Малика, ветеранів війни, керівників районних та міських організацій і служб, громадськості відбулися урочистості до 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі. Взяли участь у мітингу-реквієму депутати Чернігівської обласної ради, воїни АТО, учнівська молодь. В ході мітингу учасники заходу вклонились загиблим на фронтах землякам, провели покладання гірлянди до Вічного вогню та квітів до меморіалу.

Подякувавши за подвиги ветеранам й пообіцявши не забувати обставин величної Перемоги, містяни пройшли урочистою ходою від скверу Вічної Слави до міського Будинку культури, супроводжуючи сивочолих ветеранів війни, які долали цю відстань на ретро автомобілях.

У міському будинку культури на жителів Прилук чекала концертна та виставкова програми. У цей час у парковій зоні міського Будинку культури демонструвалися виставки козацької зброї, зброї періоду УНР та Другої світової війни.

Козаки Прилуцького козацького полку пригощали людей справжнім козацьким кулішем.

У вечірню годину прилучани мали змогу споглядати концертну програму «Народу-переможцю ми шану складаємо!», яка відбувалась на Театральній площі.

Цього дня в населених пунктах району пройшли мітинги-реквієми, покладання квітів до пам’ятників, могил загиблих воїнів, традиційні святкові вогники, інші заходи, присвячені знаменній даті.

День Перемоги над нацизмом був і залишається одним з найбільш шанованих свят в Україні та за її межами, адже ніхто не забутий, ніщо не забуто. І ми будемо пам’ятати про це.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/