back

11 травня 2017

Над Прилуччиною урочисто підняли прапори України та Європейського Союзу

Сьогодні, о 12 год. 00 хв. біля адміністративного приміщення райдержадміністрації відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу з нагоди ухвалення рішення Ради Міністрів ЄС щодо скасування візових вимог для громадян України та відзначення Дня Європи.

Засідання Ради ЄС, як повідомляють ЗМІ, розпочалося сьогодні у Брюсселі об 11 годині за київським часом. І вже на його початку було прийняте це доленосне для України рішення. Це вже четвертий крок до українського безвізу. Наступний — церемонія підписання в Європейському парламенті — може відбутися вже 17 травня. За тим цей законодавчий акт буде оприлюднений в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності через 20 днів (орієнтовно — 11 червня).

У заході взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, голова районної ради Василь Малик разом із заступником Наталією Єгоровою, депутат Чернігівської обласної ради Олена Шинкаренко, службовці місцевого самоврядування, студентська, учнівська молодь, громадськість району.

— Для нас це особливе свято, бо наша держава прагне стати повноправним членом Європейської спільноти. Україна є учасником цього процесу. Протягом останніх чотирнадцяти років в нашій державі проводилася робота з популяризації європейських цінностей. На сьогодні Європа - це є національна ідея, яка панує в серцях українців, яка об'єднує український народ, об'єднує всю нашу країну, — зазначив під час урочистої церемонії в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський. — Думаю, що дуже мало країн в Європі так боролися за своє майбутнє і заплатили таку велику ціну, як це зробила Україна. Тому у ці дні давайте побажаємо собі єдності та рішучості у справі становлення України в якості дійсно Європейської держави - повноправного члена Європейського Союзу!

Розпочалися урочистості з виконання Державного гімну України. Разом з в.о. голови райдержадміністрації Державний Прапор України підняла член шкільного євроклубу «Єдність» Сухополов’янської ЗОШ І-ІІІ ст., учасник проекту «Європейський діалог: вивчаємо Європейський Союз та світову культурну спадщину в Європі разом», призер обласного конкурсу «Шкільний євроклуб-2016» Алла Куклій.

Право підняти Прапор Європейського Союзу було надано голові Прилуцької районної ради Василю Малику та члену шкільного євроклубу «Єдність» Сухополов’янської ЗОШ І-ІІІ ст. учаснику проекту «Європейський діалог: вивчаємо Європейський Союз та світову культурну спадщину в Європі разом», призеру обласного конкурсу «Шкільний євроклуб-2016» Владиславу Акапському.

Також, до слова запрошувалася учениця 10 –ої групи операторів швацького устаткування Прилуцького професійного ліцею Кузьменко Дарина, яка в своїй промові наголосила, що треба любити свій народ, свою землю, свою Україну, бо Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас. Ми європейці і Україна – європейська держава, тож дозвольте побажати всім присутнім чистого неба над головою, спокійного й радісного життя.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/