back

13 травня 2017

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») на Прилуччині

З метою поліпшення виховної роботи з учнівською молоддю на основі традицій і звичаїв українського народу, формування у підростаючого покоління патріотичної свідомості, готовності до виконання громадських і конституційних обов'язків з 11 по 13 травня 2017 року відбувся триденний виїзний районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У змаганнях взяли участь 13 команд із 12 загальноосвітніх шкіл району та Яблунівської школи-інтернату. Перемогу вибороли: ІІІ місце – команда Івковецької ЗОШ І-ІІІ ст., ІІ місце – команда Ладанської гімназії, та І місце - команда Дубовогаївської ЗОШ І-ІІІ ст.

Учасники гри продемонстрували теоретичні знання, практичні уміння та навички у різних конкурсах та змаганнях: «Відун», «Рятівник», «Впоряд», «Стрільба», «Штовхання гирі», «Перетягування линви», «Теренова гра», «Ватра», туристсько-спортивній смузі перешкод та конкурсі звітів про виконання домашнього завдання «Добре діло».

За час змагань учасники пережили у польових умовах три дні та дві ночі; дощ та морозну ніч. З’їли 370 літрів козацького кулішу та 20 кілограм сосисок; взяли участь у 10-ти змагальних конкурсах і пережили 4 тисячі 320 хвилин хвилювання, задоволення і щастя!

А головне – здобули гарний життєвий досвід, приємні хвилини спілкування, подружились і згуртувались.

В урочистому завершальному козацькому колі I (районного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») взяли участь почесні гості: в.о голови райдержадміністрації Денис Росовський, заступник голови районної ради Наталія Єгорова, начальник відділу освіти райдержадміністрації Микола Бобренко.

Денис Росовський привітав учасників та організаторів гри з визначною подією, зазначив, що ця гра є своєрідним стартом для виховання дітей та молоді у дусі відданості Батьківщині та українському народу через відродження національних і загальнолюдських духовних та моральних цінностей, набуття учнями знань, умінь і навичок, необхідних захиснику Вітчизни.

Також Денис Росовський наголосив, що сьогоднішні урочистості проводяться напередодні Дня Європи. Для нас це особливе свято, бо наша держава багато працює в питаннях реформування всіх галузей і прагне стати повноправним членом Європейської спільноти. Завдяки Євромайдану ми почали активно рухатися в напрямку євроінтеграції. У листопаді 2013 року українці вийшли на вулиці з прагненням свого європейського майбутнього. Думаю, що дуже мало країн в Європі так боролися за своє майбутнє і заплатили таку велику ціну, як це зробила Україна. Більше 22 країн з 28 країн Євросоюзу уже підтримали нашу державу. 06 квітня п.р. більш ніж 80 відсотків депутатів Європарламенту, а це 521 голос, проголосували за скасування візових вимог для громадян України.Як наголосив Президент Петро Порошенко – це історична подія, яка означає наше остаточне повернення до єдиного європейського цивілізаційного простору, спільного європейського дому. 11 травня поточного року Рада Міністрів Європейського Союзу ухвалила рішення щодо скасування візових вимог для громадян України. Відзначаючи цю подію, в цей день ми урочисто підняли біля приміщення райдержадміністрації Державний Прапор України та Прапор європейського Союзу, які і сьогодні майорять на наших урочистостях.

На закінчення в.о голови райдержадміністрації звернувся до молоді, яка є двигуном української держави, рушієм перетворень та змін. Від ваших знань, умінь, європейського світогляду, активної громадянської позиції залежить наше майбутнє, залежить, як швидко Україна стане повноправним членом Європейського Союзу зазначив Денис Росовський.

Про це у вітальному слові говорила і заступник голови районної ради Наталія Єгорова.

Денис Росовський, Наталія Єгорова, Микола Бобренко нагородили кубками, медалями, грамотами та цінними подарунками переможців гри.

https://legalaid.gov.ua/