back

11 серпня 2017

Нарада з керівниками агроформувань району

10 серпня в.о. голови райдержадміністрації Денисом Росовським за участю керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств району проведено нараду щодо визначення рекомендованої ціни на сільськогосподарську продукцію у рахунок виплати орендної плати за використання земельних часток (паїв) у 2017 році на території району. У нараді прийняли участь керівники ТОВ «Наташа-Агро», ТОВ «Агрікор-Холдинг», СТОВ «Дружба-Нова», ТОВ «Вейсбах-Агро», ТОВ «ПрилукиГарантБуд», ФГ «Світанок», ФГ «Волошка», ФГ «Маруся», ТОВ «АФ «Надія», СТОВ «Цукровик».

В.о. начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Ольга Євтушенко проінформувала присутніх про стан проведення розрахунків за оренду земельних паїв у Прилуцькому районі, акцентувавши увагу на те, що у поточному році агроформування району почали видавати готівкові кошти починаючи з 2 кварталу поточного року, що зменшило кількість звернень громадян по даним питанням.

На даний час існує необхідність із визначення оптимальної ціни на зернові, якими будуть проводитися розрахунки за оренду земель надалі.

Кожен із присутніх висловлював власну думку і пропонував ефективне рішення.

За результатами наради керівники дійшли думки, що наразі необхідно зробити власникам земельних часток (паїв) альтернативу, тобто або завчасно видати кошти, або зерно за помірними цінами.

Вирішили: визначити рекомендовану ціну у рахунок виплати орендної плати за використання паїв у поточному році на ранні зернові від 4,0 грн. до 4,50 грн. за 1 кг, зважаючи звичайно на якість продукції, та провести розрахунки з пайовиками в оптимальні терміни.

За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/