back

02 жовтня 2017

Обласний захід «Фестиваль молока-2017»

01 жовтня, в Центральному парку культури та відпочинку обласного центра у Чернігові, відбувся обласний захід «Фестиваль молока-2017». Цьогоріч фестиваль стартував уже втретє. Молоко, масло, сири, йогурти, закваски – це ще не повний перелік продукції, яку представили тут товаровиробники Чернігівщини. Загалом до нього долучилося понад 30 підприємств області.

У цьому заході приймало участь ТОВ «Прилуцький хлібодар», яке представляло молочну та м’ясну продукцію власного виробництва. Вся готова продукція виробляється із власної сировини високої якості.

ТОВ «Прилуцький хлібодар» входить до складу агропромислового об'єднання імені І.Супруненка. Очолює його Супруненко Микола Іванович. ТОВ «Прилуцький хлібодар» став стабільним, прибутковим, багато профільним сільгосппідприємством. На базі зернового господарства розвивається тваринництво. Маючи власну сировину високої якості, просто не можливо було не спланувати переробку молока і м'яса. Для цього збудований мінікомбікормовий цех, в якому переробляється тільке власне зерно: пшениця, горох, ячмінь, овес. Господарство чітко дотримується сівозміни. Також працює молочний цех. Асортимент продукції: тверді і м'які сири, молоко, сметана, ряжанка, закваска, кефіри різної жирності, йогурти з льоном, курагою. В жодному виді випущеної продукції не використовуються ароматизатори, згущувачі, пальмова олія, консерванти, барвники.

Працює на підприємстві і мінім'ясокомбінат, на якому напрацьований немалий асортимент ковбас, сосисок, сардельок, різноманітних копченостей. Перед технологами підприємства було поставлене надважливе завдання: асортимент розширювати, але не використовувати при виробництві ніякі шкідливі добавки, ароматизатори, барвники, глюканат NA. Продукція поступає з цеху прямо до столу.

Крім традиційної ярмарки та дегустації молочної продукції, на учасників фестивалю чекала цікава концертна програма за участю вокального тріо "Барви" Дідовецького районного будинку культури.

За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/