back

04 жовтня 2017

День села в Дубовому Гаю

Для багатьох День села – це ще один привід зібратися разом, згадати і тих, хто народився, і хто зростав у рідному селі, послухати музичні композиції, подивитися виступи досвідчених артистів й своїх же діточок на сцені та порадіти їхнім творчим успіхам. Цей чудовий день об’єднує людей різного віку - від малого до великого. І вітають земляків та гостей завжди щиро та гостинно.

30 вересня в День Віри, Надії, Любові та матері їх Софії урочисто біля будинку культури відзначили День села, на який, зазвичай, з нетерпінням чекає вся територіальна громада. На гостинні урочистості до мальовничого села Дубовий Гай завітали в. о. керівника апарату райдержадміністрації Світлана Александрова, заступник голови районної ради Наталія Єгорова, редактор ТОВ «Газета «Прилуччина» Валентина Матвієнко, депутат районної ради Наталія Кравченко, Віктор Каленик - керуючий відділком ТОВ «Агро-С», Едуард Крисенко - керуючий відділком ТОВ «Агрікор-Холдинг», представник ТОВ «АгроКІМ», які звернулися до присутніх з вітальним словом та побажаннями достатку, радості, миру, любові та здоров’я, а селу – добробуту й подальшого процвітання.

Територія проведення заходу прикрашена різноманітними виставками: декоративно-прикладного мистецтва (вишивка, вироби з дерева, вʼязані речі), дарів природи та предметів старовини.

Відкриваючи офіційну частину, з теплими словами привітань до жителів села та гостей свята звернувся очільник територіальної громади В’ячеслав Грязний. Сільський голова подякував спонсорам й активу села за допомогу в організації святкування. Оплесками привітали найстаршу жительку села (93 роки) та найменшеньку, якій виповнилося півроку, та вручили подарунки. Сільський голова також згадав і учасників бойових дій, афганців, чорнобильців, яким спонсори надали продуктові набори. Слова подяки та подарунки отримали і майстрині, виробами яких було прикрашено територію проведення свята.

Представник АПК «АгроСвіт» подарував для ігрової кімнати у ЗОШ І-ІІІ ступенів лінолеум.

Особливо цікаво було відвідати ярмарку «Дубовогаївські смаколики», де діти разом з батьками чи бабусями наготували різноманітних страв і пропонували всім бажаючим поласувати смачненьким.

Гарний настрій присутні отримали від чудової концертної програми, яка була підготовлена силами місцевої художньої самодіяльності, конкурсів. Для наймолодших мешканців було організовано справжнє дитяче свято з веселими розвагами, конкурсами та атракціонами.

Азартної атмосфери додав розіграш святкової лотереї, учасниками якої стали усі бажаючі.

Після завершення концерту всіх жителів та гостей свята пригощали смачним кулішем. Завершилося дійство молодіжною дискотекою.

За інформацією відділу організаційної роботи апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/