back

24 жовтня 2017

Виставка –конкурс з флористики та фітодизайну «Чаруюча краса природи»

З метою формування в учнів дбайливого ставлення до природи, створення художнього образу інтер’єрів навчальних закладів за допомогою флористичного мистецтва, формування практичних умінь та навичок учнів по створенню флористичних робіт, обміну кращим досвідом роботи учнів з флористики та фітодизайну в приміщенні холу відділу освіти Прилуцької райдержадміністрації районним Будинком школяра була проведена виставка –конкурс з флористики та фітодизайну «Чаруюча краса природи». Цей день був приємним не тільки для працівників освіти, які протягом дня споглядали на мажорні ноти осені, а й для всіх працівників відділів райдержадміністрації, районної ради, директорів шкіл, депутатів.

Всього на конкурс було представлено 52 роботи: 41 робота із 12 шкіл (Дідівська, Дубовогаївська, Линовицька, Малодівицька, Охіньківська, Сухополов’янська, Сергіївська, Яблунівська ЗОШ І-ІІІ ст., Замістянська, Великодівицька, Канівщинська, Подищанська ЗОШ І-ІІ ст.) та 11 робіт Будинку школяра (у трьох вікових категоріях: молодша 6-10 років, середня 11-13 років, старша 14-16 років та у різних номінаціях: топіарії, картини, ікебани, обереги, панно, композиції із сухоцвітів та живих квітів, змішані техніки. Представлені композиції були виконані з природного матеріалу, живих та сухих рослинних матеріалів з додаванням різноманітних аксесуарів.

Журі конкурсу відмітили роботи учнів Сухополов’янської, Линовицької, Дубовогаївської, Дідівської шкіл та вихованців Будинку школяра, які відрізнялися розкриттям теми, емоційністю, вирізнялися гарною якістю виконання, оригінальністю задуму та отримали найбільше призових місць. Гран-прі конкурсу отримали учні Дубовогаївської ЗОШ І-ІІІ ст. та вихованці Будинку школяра (учні Дідівської ЗОШ І-ІІІ ст.)

До визначення призу глядацьких симпатій шляхом таємного голосування долучилися всі бажаючі. Всього у голосуванні взяли участь 180 осіб. За підсумками голосування І місце, набравши 22 голоси, отримала колективна робота «Лісова казка» вихованців гуртка «Декор» районного Будинку школяра (Дідівська ЗОШ І-ІІІ ст.,керівник Жежерун Євгенія Михайлівна), який, до речі, тільки розпочав свою роботу в цьому році. ІІ місце учасники голосування (17 голосів) віддали творчій роботі «Таємнича леді» учениць Линовицької ЗОШ І-ІІІ ст. у складі Бойко Анни, Бордюг Вікторії, Харченко Юлії. ІІІ місце, набравши по 15 голосів, розділили між собою учні Сергіївської школи (робота з перців «Квітуча Україна») та Дубовогаївської школи (робота з кукурудзяного листя «Найбільше щастя для дитини-щаслива дружня родина»).

За інформацію відділу освіти райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/