back

24 жовтня 2017

В райдержадміністрації проведено семінар-навчання по запобіганню поширення африканської чуми

24 жовтня в райдержадміністрації проведено семінар-навчання за участю національного консультанта Продовольчої та сільськогосподарської організації (ФАО) ООН по роботі з громадами Олександра Рєвнівцева, начальника відділу Головного управління Держпродспоживслужби Чернігівської області Миколи Мазигули, заступника директора Департаменту АПР Чернігівської облдержадміністрації. На нараду були запрошені із шести районів області керівники і ветеринарні спеціалісти свиногосподарств, представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, директори та спеціалісти мисливських і лісового господарств, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області та їх територіальних органів.

Основною метою даного заходу було надання інформаційної допомоги власникам свиней для зменшення ризиків поширення та заходів по запобіганню виникнення Африканської чуми свиней. Микола Мазигула ознайомив учасників зібрання із ситуацією в області по даному питанню та проінформував про заходи, які проводяться для запобігання виникнення захворювання на АЧС. Олександр Рєвнівцев представив Проект технічної допомоги «Підвищення обізнаності про африканську чуму свиней». В якому наголошувалося, що обізнаність громадян – гарантія збереження поголів’я свиней в Україні, яке в останні роки значно скоротилося по причині стрімкого поширення Африканської чуми свиней. Повідомив, що для власників у разі смерті свині внаслідок АЧС, передбачені відшкодування. Тому не потрібно йти шляхом переховування. Простіше і правильніше отримати відшкодування від держави і не дати можливості вірусу поширюватися далі. Зазначив, що Чернігівська область єдина в Україні, де відшкодування проводилось стовідсотково. Дотримання обов’язкових правил недопущення захворювання може вберегти господарства від зараження АЧС. Поки власники свиней не почнуть їх виконувати, захворювання продовжуватиме ширитися Україною.

Особлива увага учасників семінару-навчання була звернута на те, що місцеві органи влади, контролюючі та інші відповідальні служби спільно із суб’єктами господарювання повинні діяти злагоджено і оперативно та посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед утримувачів свиней.

За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/