back

21 листопада 2017

День Гідності і Свободи у районі

21 листопада в Україні відзначається День Гідності і Свободи. Це свято було встановлено Указом Президента України Петра Порошенка 13 листопада 2014 року.

День Гідності та Свободи – історично важливий та пам’ятний для українців день. Адже саме у цей день чотири роки назад на Майдані з’явилися перші намети, що дали початок великій боротьбі свідомого українства проти тогочасного режиму. Українці на весь світ заявили про своє прагнення жити у вільній, незалежній, демократично розвиненій європейській державі.

Сьогодні, з нагоди свята, у Прилуцькому агротехнічному коледжі пройшов районний «Урок мужності» на тему: «Україна – територія гідності та свободи».

На заході були присутні в.о. голови райдержадміністрації Антоніна Стукалова, заступник голови районної ради Наталія Єгорова, запрошені гості: учасник Революції Гідності Іван Тютюнник; волонтер, учасник Революції Гідності, поет і бард – Віктор Погуляй.

У своєму виступі Антоніна Стукалова наголосила, що сила українського патріотизму та ідейності виявилася наймогутнішою зброєю, яка і сьогодні боронить Україну від зазіхань зовнішнього агресора та внутрішнього ворога. Молоде покоління показало нам усім, що потрібно боротися, що досягнення самі не приходять, потрібні спільні зусилля усієї нації, всього народу. Також зазначила, що сьогодні всі, кому небайдужа доля рідної України, повинні об’єднати свої зусилля на благо країни та побудови європейської незалежної, заможної держави, якою пишатимуться наші нащадки.

Про це говорили заступник голови районної ради Наталія Єгорова, учасник Революції Гідності Іван Тютюнник, волонтер, учасник Революції Гідності, поет і бард – Віктор Погуляй.

Під час урочистостей присутнім продемонстрували кадри фільму про події, які відбувалися на майдані у Києві. Героїв Майдану і воїнів-захисників України, які загинули за світле майбутнє України, вшанували хвилиною мовчання. В кінці патріотичного заходу усі учасники виконали гімн України.

Після урочистостей в.о. голови райдержадміністрації Антоніна Стукалова разом з учасниками заходу поклали квіти до меморіальних дошок на честь загиблих учасників АТО Олега Саника та Віктора Лавренчука, колишніх студентів коледжу.

У фойе приміщення Прилуцького агроколеджу Цетральною районною бібліотекою організована та проведена експонантно-тематична виставка до Дня Гідності та Свободи.

У населених пунктах району за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, депутатів усіх рівнів, учасників антитерористичної операції, родин загиблих учасників АТО, громадських об’єднань 21 листопада пройшли урочистості з нагоди Дня Гідності та Свободи. Проведено покладання квітів до пам’ятників та місць поховань громадян, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України під час антитерористичної операції.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/