back

24 листопада 2017

Дотриманню вимог охорони праці, пожежної безпеки в осінньо-зимовий період 2017-2118 рр.- належна увага!

Нараду по питанню дотримання вимог охорони праці, пожежної безпеки в осінньо-зимовий період 2017-2118 рр. в.о. голови райдержадміністрації Антоніна Стукалова провела 24 листопада. На нараду були запрошені керівники та спеціалісти управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, держпраці у Чернігівській області, Прилуцького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Чернігівській області та представники сільськогосподарських підприємств Прилуцького району.

Метою даного заходу є привернення належної уваги посадових осіб суб’єктів господарювання до питань охорони праці, пожежної безпеки, що сприятиме запобіганню нещасним випадкам на виробництві, профілактиці виробничого травматизму та професійної захворюваності.

Основний акцент наради наголошений на тому, що працівники мають чітко дотримуватись вимог інструкцій з охорони праці, правил виконання робіт і тим самим підтвердити, що вони є професійними, кваліфікованими і відповідальними фахівцями своєї справи. У свою чергу необхідне посилення відповідальності організаторів (власників) виробництва за невиконання вимог безпеки, несвоєчасне визначення виробничих ризиків та вжиття запобіжних заходів. Саме роботодавець, крім створення належних умов праці, повинен сприяти усвідомленню кожним працівником, що дотримання вимог охорони праці є запорукою не тільки збереження життя і здоров’я, але й вирішення економічних та соціальних проблем.

За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/