back

Обговорення проекту Програми економічного і соціального розвитку району на 2012 рік

12 червня 2012

Розглянули проект Програми економічного і соціального розвитку на 2012 рік, підсумували зроблене в 2011 році й визначились з планом на наступний рік

На засіданні громадської ради при райдержадміністрації 16 грудня відбулося обговорення проекту Програми економічного і соціального розвитку району на 2012 рік. З основними показниками головної Програми розвитку району ознайомила представників громадськості начальник управління економіки райдержадміністрації Валентина Корнієнко. Учасники засідання зацікавлено сприйняли інформацію по основних розділах проекту Програми, зокрема перспектив інвестиційних вкладень, виробництва інноваційної продукції, надання послуг, розвитку торгівлі, будівництва житла. Погодились члени громадської ради з позицією райдержадміністрації щодо необхідності підвищення заробітної плати роботодавцями, позитивно сприйняли діючий варіант пільгового перевезення пасажирів в нинішніх умовах, з розумінням підтримали проект формування Програми середньострокової дії розвитку району на 2012-2015 роки.

Голова громадської ради Сергій Добренький прозвітував про роботу ради в 2011 році. Він, зокрема, зазначив, що протягом першого року роботи, громадська рада, яка хоч і має недостатньо досвіду, все ж провела 5 засідань, розглянула близько двох десятків питань. Члени громадської ради були активними у проведенні публічних заходів: одними з перших в районі брали участь в акції «За чисте довкілля», вони впорядковували узбіччя доріг на території Заїздської сільської ради, активно долучились до вшанування солдатських вдів з нагоди 70-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни. Разом представники громадськості і навчались, взявши участь у дводенному тренінгу для представників громадських організацій Чернігівщини та в роботі конференції «Громадські ради в Чернігівській області: кращі практики та перспективи розвитку» з нагоди 20-ї річниці Всеукраїнського референдуму, в ході якої відбулася зустріч громрадівців області з головою облдержадміністрації В.М. Хоменком.

Громадська рада при райдержадміністрації, членами якої є 14 представників об’єднань громадян району, затвердила план роботи на наступний рік, передбачивши проведення щоквартальних засідань, круглих столів по громадському обговоренню суспільно значимих питань, моніторингу діяльності райдержадміністрації по виконанню ряду нормативно-правових актів.

Л.Симоненко, секретар громадської ради

https://legalaid.gov.ua/