back

19 березня 2018

Загальні збори жителів Валківської громади

16 березня на території Валківської сільської ради відбулися загальні збори громадян. У сході взяли участь в. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, заступник голови районної ради Наталія Єгорова, Ольга Євтушенко – заступник начальника управління, начальник відділу врегулювання відносин власності та інженерно-технічного забезпечення управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, Дмитро Межуєв – головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Прилуцького району, депутати районної та місцевих рад, представники ТОВ «Дружба Нова»: Олег Власенко, Галина Назарина, Олександр Савченко.

Зі звітом про економічний та соціальний розвиток села за минулий рік та напрямки роботи виконавчого комітету на 2018 рік виступив сільський голова Михайло Дмитрієвський, який охарактеризував роботу закладів соціальної сфери, підприємств та установ, що функціонують на території сільської ради.

В ході зборів виступив Олег Власенко - керівник служби соціальної політики і комунікацій СТОВ «Дружба-Нова» по Прилуцькому регіону, який прозвітував про роботу підприємства у 2017 році, ознайомив із планами на 2018 рік та гарантував подальшу співпрацю з територіальними громадами.

Про реформування медичної галузі в районі проінформував головний лікар Центру надання первинної медичної допомоги Прилуцького району – Дмитро Межуєв, наголосивши на підписанні кожним жителем громади договору із сімейним лікарем.

Жителі сіл активно обговорили питання життєдіяльності територіальної громади, забезпечення благоустрою території, медичного обслуговування, благоустрою доріг, незадовільного надання послуг щодо пасажирського перевезення, проведення вуличного освітлення, обмеження руху важковагового транспорту.

В. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський підняв питання щодо добровільного об’єднання територіальних громад, наповнення місцевого бюджету та використання коштів на розвиток громади, затвердження відповідних програм, реформування медичної галузі в районі, необхідності проведення вуличного освітлення в селах сільських рад. Наголосив, що плідна співпраця з інвесторами йде на користь громадам.

Заступник голови районної ради Наталія Єгорова детально зупинилася на питаннях об’єднання територіальних громад та закриття поштових відділень «Укрпошти» у селах Чернігівської області відповідно до пілотного проекту – створення мобільних бригад, які надаватимуть населенню поштові послуги, прийматимуть комунальні платежі.

За інформацією відділу організаційної роботи апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/