back

17 квітня 2018

Загальні збори жителів Ладанської громади

17 квітня на території Ладанської селищної ради відбулися загальні збори громадян. У сходах взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, заступник голови районної ради Наталія Єгорова, керівники відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, завідуючий відділу за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в Прилуцькому районі Олександр Халімоненко, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Прилуцького району Дмитро Межуєв, депутати районної та місцевої рад.

Ладанський селищний голова Олександр Падалка прозвітував про соціально-економічний розвиток населених пунктів громади за минулий рік, окреслив проблемні питання та розповів про план роботи на 2018 рік. У своєму виступі охарактеризував роботу закладів соціальної сфери, підприємств та установ, що функціонують на підвідомчій території. Найактуальніші проблеми, котрі озвучили жителі села Подище під час сходу, це проведення ремонту дороги Ладан – Подище - Красляни (власник – ДП Чернігівський облавтодор), забезпечення благоустрою території.

Жителі Ладанської селищної ради активно обговорили питання життєдіяльності територіальної громади, забезпечення благоустрою території, ліквідації стихійних сміттєзвалищ на території селища, випилювання дерев на кладовищі. Крім того, піднімалося питання щодо роботи КП «Водоканал». Значну увагу присутніх було зосереджено на підтримці учасників АТО та їх сімей.

В.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський у своєму виступі підняв питання щодо добровільного об’єднання територіальної громади, його переваги, реалізації проектів за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, співпраці громади з інвесторами, роботи закладів освіти, культури, медицини. Про реформування медичної галузі в районі проінформував головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Прилуцького району Дмитро Межуєв, наголосивши на підписанні кожним жителем громади декларації із сімейним лікарем.

Заступник голови районної ради Наталія Єгорова детально зупинилася на питанні об’єднання територіальних громад, закриття поштових відділень «Укрпошти» у селах та повідомила, що у Чернігівській області планувалося запустити пілотний проект – створення мобільних бригад, які надаватимуть населенню поштові послуги, прийматимуть комунальні платежі.

За інформацією відділу організаційної роботи апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/