back

Презентація краєзнавчого часопису «Прилуки. Фортеця»

18 вересня 2018

      

         У залі Прилуцької центральної районної бібліотеки відбулася презентація нового довгоочікуваного номеру краєзнавчого часопису «Прилуки. Фортеця».

         Учасниками заходу були краєзнавці, фахівці історії, археологи, дослідники життя рідної землі з Прилуччини, довколишніх районів та Києва, достойники, які сприяли виходу видання.

Коротку мандрівку сторінками журналу здійснили редактор Ігор Павлюченко, долучаючи до розмови авторів публікацій археолога й архівіста Ігора Цеунова, краєзнавця Віктора Моренця та інших.

Видання вміщує подорож в просторі й часі по Удаю до Сули. Читач знайде тут надзвичайно цікаву інформацію про історію, вірування, традиції нашого краю в артефактах, текстах та старовинних світлинах. Стоянка давньої людини в басейні річки Удай, перше відоме зображення людини з металу, виготовлене місцевими майстрами Приудайського краю- фігурка «танцюючої жінки» - про це та ряд інших цікавих речей можна дізнатися, познайомившися з дев’ятим номером «Прилуки. Фортеця», який поповнив фонди Прилуцької центральної районної бібліотеки завдяки видавцям.

 
 
 
 
За інформацією ЦРБ
https://legalaid.gov.ua/