back

Святкування Дня визволення села Білошапки

20 вересня 2018

 

 

19 вересня в День Архангела Михаїла Архистратига урочисто відзначили День визволення села Білошапки, на який зібралася майже вся територіальна громада.

На гостинні урочистості до мальовничого села Білошапки завітали в. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, заступник голови районної ради Наталія Єгорова, Олександр Шаманський – заступник генерального директора Українського агрохолдингу, директор ТОВ «Біоагроінвест» - Олександр Павленко, депутати місцевої ради, жителі та гості села.

Відкриваючи біля пам’ятника загиблим в роки війни мітинг з нагоди дня визволення села, з теплими словами привітань до жителів та гостей свята звернулася очільник територіальної громади Ганна Монька, яка нагадала присутнім про важливість дати визволення, бо це добра нагода вшанувати доблесних оборонців і визволителів у роки Другої світової війни, тих, хто виявляв небувалий героїзм на бойових рубежах, хто відбудовував село в повоєнні часи. Ні біль кривавих втрат, ні радість великих перемог не забулися за цей час, адже пам’ять про подвиги наших батьків, дідів, братів і сестер та вдячність за життя на вільній землі не мають історичного терміну давності – вони вічні.

Отець Володимир із Спасо-Преображенської церки с. Яблунівка провів панахиду за загиблими у Другій світовій війні. Всі жителі та гості села вшанували загиблих хвилиною мовчання.

В. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, заступник голови районної ради Наталія Єгорова, Олександр Шаманський – заступник генерального директора Українського агрохолдингу, директор ТОВ «Біоагроінвест» - Олександр Павленко щиро привітали з Днем визволення жителів Білошапок, побажали їм міцного здоров’я та успіхів, миру та радості, достатку та Божого благословення.

Гарний настрій присутні отримали від концертної програми, яку подарували артисти Оніщенківського сільського клубу.

Після завершення концерту всіх жителів та гостей свята частували кулішем, пригощали і іншими смачними наїдками.

 

 

 

https://legalaid.gov.ua/