back

Щорічна всеукраїнська акція з благоустрою «За чисте довкілля» на Прилуччині

19 квітня 2019

 

 

На жаль не всі розуміють, що поважне, бережливе ставлення до природи – одне з правил поведінки цивілізованої і культурної людини. Щороку після сходження снігу через гори сміття ліси постають перед нами у непривабливому вигляді.

Зазвичай прибирання сміття в лісі проводиться працівниками ДП «Прилуцьке лісове господарство», що не є їх основними функціональними обов`язками і відволікає від проведення лісокультурної компанії та оновлення лісів.

Тож 19 квітня в рамках всеукраїнської акції «За чисте довкілля» працівники районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, представники громадськості надавши допомогу лісівникам, ліквідували стихійне сміттєзвалище в лісовому масиві на території Сухополов’янської сільської ради.

Також привели до належного санітарного стану територію у межах смуги відведення автомобільної дороги Н-07 вздовж лісових насаджень. Під час проведення акції очищено від сміття близько 500 м2 лісу і вивезено біля 5,0 т сміття, при цьому забезпечено його сортування за окремими видами ресурсоцінних компонентів, а це пластик, скло і металеві відходи.

20 квітня у всіх населених пунктах району проводитимуться заходи з благоустрою.

Йдучи до лісу ми повинні цінувати неповторну красу природи, не зіпсованої людськими прогулянками. Кожен з нас має розуміти свою відповідальність перед наступними поколіннями, які отримають у спадок нашу землю.

 

 

За інформацією відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/