back

Урочиста відправка призовників Прилуччини до лав Збройних Сил України та інших військових формувань

22 квітня 2019

 

Служба в Армії – це школа мужності, хоробрості і стійкості, особливого гартування волі та характеру, які залишаються у людини на все життя.

Сьогодні в Прилуцькому об’єднаному міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відбулися урочисті проводи призовників міста та району весняного призову 2019 року на строкову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.

Дана подія - завжди хвилююча і водночас урочиста мить: для призовників – знаменна початком служби у Збройних Силах України, а у батьків – викликає почуття гордості і радості за своїх синів, за те, що виростили їх, і сьогодні Батьківщина довіряє їм найдорожче – берегти мир і спокій рідної землі.

Цього теплого весняного дня щоб провести хлопців зібралися батьки, родичі, друзі тих, хто через кілька днів виконуватиме почесний обов’язок перед державою і поповнить ряди захисників нашої Вітчизни.

 
 
 
 

Відкриваючи захід було оголошено Указ Президента України від 30 січня 2019 року № 22/2019, відповідно до якого 23 юнаки (19 з району та 4 з міста) призвано на строкову військову службу до лав Збройних Сил України.

Зі словами вітання і найкращими побажаннями перед новобранцями виступили в.о. голови районної державної адміністрації Денис Росовський, заступник голови районної ради Наталія Єгорова, заступник міського голови Олександр Сивенко, які побажали юнакам міцного здоров’я, успіхів, з честю виконати почесний обов’язок громадянина України, змужнілими і здоровими повернутися додому.

 
 
 
«Служба у Збройних Силах нашої держави є відповідальною і почесною місією. Перед вами нелегке випробування, але саме армія допоможе вам зміцнити свій дух і тіло. Це перше найважче випробування в вашому житті, випробування на зрілість, мужність, твердість характеру, а ще армія – це школа справжньої чоловічої дружби та взаємоповаги. Впевнений, що перебування в армії надасть вам впевненості, мужності та підвищення фізичного стану. Нехай той час, який ви проведете на службі, не пройде для вас марно! Бажаю, щоб ви неодмінно збагатились новими знаннями і обов’язково новими друзями» - зазначив Денис Росовський.. Звертаючись до батьків майбутніх солдат Денис Росовський рекомендував підтримувати своїх дітей, бо батьківське слово має велику силу та безумовно буде допомагати при проходженні військової служби.
 
До молодого поповнення українського війська з побажаннями дружби і легкої служби звернувся голова ГО «Учасники АТО «Щит» Павло Красноок, члени якої не на словах знають, що таке виконувати свій військовий обов’язок.

Із напутніми словами звернувся до призовників військовий комісар Прилуцького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Іван Черняк, зазначивши, що сьогодні ми проводжаємо найкращих призовників Прилуччини, які будуть надійною заміною наших прославлених дідів і прадідів.

 

Благословення на  щасливу, мирну службу провів настоятель Собору Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України, протоієрей Віталій Юрочко.

 

У ході церемонії новобранцям вручено ікони.

 

Сьогоднішні призовники були головними героями заходу, а завтра всі, як один, одягнуть військову форму і стануть справжніми  солдатами.

 

https://legalaid.gov.ua/