back

День селища в Малій Дівиці

14 вересня 2019

Для багатьох День села – це ще один привід зібратися разом, згадати і тих, хто народився, і хто зростав у рідному селі, послухати музичні композиції, подивитися виступи досвідчених артистів й своїх же діточок на сцені та порадіти їхнім творчим успіхам. Цей чудовий день об’єднує людей різного віку - від малого до великого. І вітають земляків та гостей завжди щиро та гостинно.

14 вересня урочисто біля будинку культури відзначили День селища Мала Дівиця, на який, зазвичай, з нетерпінням чекає вся територіальна громада.

На гостинні урочистості до мальовничого селища завітали в. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, депутати місцевої ради, представники ТОВ «АгроКІМ».

Територія проведення заходу прикрашена різноманітними виставками: декоративно-прикладного мистецтва (вишивка, вироби з дерева, вʼязані речі), дарів природи та предметів старовини, в яких взяли участь всі старостинські округи, установи та організації, що діють на території громади. Найцікавіша виставка – це шашличні вироби. Особлива увагу присутніх привернута до 5-ти метрового шашлика.

Відкриваючи офіційну частину, з теплими словами привітань до жителів селища та гостей свята звернулася очільник об’єднаної територіальної громади Олена Журавель. Оплесками привітали найстаршу жительку села (95 років) та найменшого. Селищний голова також назвала іменинників дня, 2 пари, які святкують срібне весілля, номінантів у «відданості професії» та вручила подарунки.

Особливо цікаво було відвідати виставку ляльок, яку приготували  діти з дитячого садка та учні місцевої школи.

Гарний настрій присутні отримали від чудової концертної програми, яка була підготовлена колективами Ніжинського будинку культури. Для наймолодших мешканців було організовано справжнє дитяче свято з веселими розвагами, конкурсами та атракціонами.

Азартної атмосфери додав розіграш святкової безпрограшної лотереї, учасниками якої стали усі бажаючі, головний приз – мікрохвильова піч.

Після завершення концерту всіх жителів та гостей свята пригощали смачним кулішем та пловом, приготованим ТОВ «АгроКім» та шурпою від господинь селищної ради. Завершилося дійство молодіжною дискотекою.

Свято вдалося на славу й запам'яталося яскравістю барв та душевним теплом.

За інформацією сектору організаційної роботи райдержадміністрації

 

 

https://legalaid.gov.ua/