back

На Прилуччині вшанували воїнів - інтернаціоналістів

14 лютого в приміщенні районної ради відбулася зустріч керівництва району з воїнами-інтернаціоналістами з нагоди 31-ї річниці виведення військ з Афганістану і Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. В зустрічі взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Наталія Бутко, голова Прилуцької районної ради Василь Малик, Сухополов’янський сільський голова Денис Росовський, помічник народного депутата Бориса Приходька, депутат районної ради Лідія Шевченко та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

З вітальним словом до воїнів-інтернаціоналістів звернулася в.о. голови райдержадміністрації Наталія Бутко, - " Сьогодні, коли в Україні дуже складна ситуація, в цей нелегкий час учасники війни в Афганістані особливо гостро відчувають біль за країну і за все, що відбувається зараз на сході України. Воїни-інтернаціоналісти завжди будуть джерелом правди про нелегкі воєнні роки, прикладом мужності і стійкості, вірності військовому обов’язку, взірцем для юнаків, які сьогодні виконують священний обов’язок - захищають нашу Батьківщину."

Про це говорили у своїх виступах і голова районної ради Василь Малик, Сухополов’янський сільський голова  Денис Росовський, помічник народного депутата Бориса Приходька, депутат районної ради Лідія Шевченко і воїн-афганець,заступник голови громадської організації "Ветерани афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини" Михайло Ходак.

За активну життєву позицію, особистий внесок у розвиток ветеранського руху, з нагоди 31-ї річниці виводу радянських військ з Республіки Афганістан та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, керівництво району вручили Почесні грамоти районної державної адміністрації, районної ради учасникам бойових дій на території Республіки Афганістан (Список додається).

Денис Росовський вручив медалі Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану та АТО  членам громадської організації «Ветерани афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини», учасникам бойових дій на території інших держав:

Медаль «Патріоту незалежної України» Шевченку Володимиру Петровичу

Медаль «40 років з дня введення військ в Афганістан»:

Шкарупі Олександру Павловичу

Тарасенку Анатолію Івановичу

Скорику Олексію Олексійовичу

Шарому Василю Олександровичу

Яценку Юрію Миколайовичу

Сукалу Віктору Васильовичу

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять воїнів-інтернаціоналістів, які загинули під час військових дій в Афганістані.

По закінченню зустрічі було проведено спільне фото керівництва району з воїнами-інтернаціоналістами.

Після цього біля пам’ятного знаку воїнам-афганцям в м. Прилуки з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-афганцям, в якому взяла участь в.о. голови райдержадміністрації Наталія Бутко, голова Прилуцької районної ради Василь Малик, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники громадськості, воїни-інтернаціоналісти.

 

За інформацією відділу документообігу, контролю, інформаційної діяльності та звернень громадян райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/