back

Шановні мешканці Прилуччини!

25 березня 2020

 

 

Нині у нас, як і у всій Україні, непростий період карантину, який необхідний, аби зменшити ризик зараження вірусом COVID-19 та вберегтись від контакту з його ймовірними носіями. На жаль, людина може бути носієм вірусу ще до того, як у неї проявляться перші симптоми хвороби. Тому запроваджено режим надзвичайної ситуації по всій території України на 30 днів до 24 квітня 2020 року. Звертаюся до жителів Прилуччини відповідально ставитися до ситуації та дотримуватися карантинного режиму. Зокрема, виходити з дому варто лише у разі найбільшої потреби, необхідно часто мити руки з милом, носити маски індивідуального захисту та у разі перших симптомів хвороби консультуватись  із сімейним лікарем.

Прошу вас не ігнорувати інформацію про  обмежувальні заходи щодо поширення коронавірусу і з усією відповідальністю поставитися до власної безпеки та безпеки ваших рідних. Скоротіть живе спілкування - на щастя, зараз бачити один одного можна завдяки відеозв’язку та спілкуватися за телефоном.

Станом на 25 березня на Прилуччині не зафіксовано жодного випадку захворювання, але  періодично  повертаються наші земляки, які перебували за кордоном, де коронавірусом хворіють сотні і тисячі людей. Ситуація може змінитися у будь-який час. Тому, аби запобігти зараженню особам, які нещодавно відвідували регіони поширення COVID-19, необхідно самоізолюватися на термін не менше 14 днів.

Наголошую, що на період карантину заборонено масові заходи за участю більше 10 осіб. Окрім того, аби протидіяти поширенню коронавірусу, на території району припинили роботу всі заклади освіти, культури, побутового обслуговування та  громадського харчування (останні  можуть лише доставляти їжу на замовлення). За рішенням районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняли низку рішень, які додатково мають стримати поширення вірусу.

 Також з 18 березня по 24 квітня 2020 року припиняються регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями) та перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному та дальньому).

Обмежуються відвідування бюджетних установ (Прилуцька РДА та її структурні підрозділи, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, сектор державної реєстрації, Прилуцьке об’єднане управління Пенсійного фонду та ін.). Ряд бюджетних установ  переходять на дистанційний режим роботи.

У разі потреби ви можете звернутися за консультаціями та роз’ясненнями  за телефонами:

3-11-49 – приймальня райдержадміністрації

5-36-58, 5-36-82 - управління соціального захисту населення райдержадміністрації

5-33-24 - сектор державної реєстрації райдержадміністрації

5-05-68 – відділ освіти райдержадміністрації

5-23-69 – архівний відділ райдержадміністрації

5-21-18 – відділ ведення Державного реєстру виборців райдержадміністрації

5-30-93 – служба у справах дітей райдержадміністрації

5-32-06 - районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

3-11-89 – Прилуцький відділ обслуговування громадян (сервісний центр) Управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області.

 

Прохання обмежити на час карантину звернення до лікувальних закладів з питань планових, профілактичних обстежень. Дотримуватись особистої гігієни. Перебуваючи в місцях масових скупчень людей користуватись засобами індивідуального захисту та дезінфекції.

 

 

Розумію, що усі ці заходи викликають у вас неабиякі незручності та обурення. Проте вони вкрай необхідні і спонукають жителів залишатися дома і, таким чином, вберегтися від зараження страшною недугою.

Продовжують працювати на території району продуктові магазини, аптеки, банки, автозаправні станції, підприємства критичної інфраструктури державної та комунальної власності, лікарняні заклади.

Пам’ятайте,  що Законом України, який спрямований на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби                                                          (COVID-19),  передбачено  адміністративний штраф за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, який  становить від 17 до 34 тисяч гривень.

Принагідно дякую депутатам районної ради за розуміння ситуації, що склалася, та прийняття важливих рішень на черговій сесії районної ради щодо підтримки медичної галузі району. Зокрема, з районного бюджету додатково виділено 93870 грн для придбання засобів індивідуального захисту для медпрацівників та дезінфекційних засобів.

Дякую працівникам медичної галузі,  всім районним службам та тим, хто забезпечує основні сфери життєдіяльності  району за відповідальну працю в умовах карантину.

Заклади охорони здоров’я

Рудівська амбулаторія ЗПСМ – 64-7-42

Яблунівська амбулаторія ЗПСМ – 65-1-33

Сухополов’янська амбулаторія ЗПСМ – 60-3-55

Дідівська амбулаторія ЗПСМ – 63-4-87

Прилуцька амбулаторія ЗПСМ – 4-43-55

Малодівицька амбулаторія ЗПСМ – 6-74-57

Просимо вас з розумінням та відповідальністю поставитися до дотримання карантинних заходів.

 

Тож бережімо один одного та будьмо відповідальними, адже  подолати пандемію можна тільки спільним бажанням та спільними скоординованими діями. Уникайте паніки та користуйтеся лише офіційною інформацією з офіційних джерел.

Будьмо всі здорові!

 

Світлана Александрова, в.о. голови райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/