back

Як зв’язатися зі службою зайнятості, якщо людина втратила роботу?

04 вересня 2020

За час карантину у країні зросте кількість безробітних. Часто компанії, особливо малі, змушені звільняти працівників через брак коштів на заробітну плату.

Щоб підтримати людей на час карантину, в Україні  скасували семиденний період для пошуку прийнятної роботи. Тепер реєструвати безробітних будуть першого ж дня після подання заяви до центру зайнятості; виплати призначать з цього ж дня. А безробітні можуть не відвідувати службу зайнятості впродовж 30 і більше календарних днів. Це передбачено постановою Уряду від 29 березня 2020 року № 244 “Про внесення змін до Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу”.

Зі службою зайнятості  можна зв’язатися  за телефоном, надіслати листа електронною поштою. Державна служба зайнятості України  запровадила на період карантину тимчасові особливості обслуговування клієнтів. Прийом документів здійснюється засобами електронного зв’язку або через скриньки для прийому кореспонденції, розміщені у кожному центрі зайнятості.

https://legalaid.gov.ua/