back

Міжнародний день захисту дітей

07 вересня 2020

Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та надії. Цей день – не тільки голосні та веселі свята для малечі, а й нагадування суспільству про необхідність поважати права дитини, що є необхідною умовою для формування справедливого, гуманного соціуму, добробуту в ньому.

29 травня в рамках районної акції, присвяченої Дню захисту дітей, Прилуцьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організована екскурсія на ТОВ «Лубенський молочний завод» для дітей з соціально-незахищених категорій сімей.

Прибувши на підприємство, діти отримали спецодяг -  халати, головні убори й бахiли – адже на виробництві суворо дотримуються правил гігієни. Екскурсовод розповіла таємницi створення молочних продуктів. Подорож розпочалася із спеціально облаштованої галереї – звiдти гарно видно, приймальне відділення молока, до якого проїздять молоковози, тут можна побачити експонати приладь, за допомогою яких у давнi часи перероблялося молоко на сметану та iншi молочні продукти. Пiсля чого учасники екскурсiї потрапили у виробничу галерею -  цехи, де ознайомилися з технологiєю виробництва, та мали можливість спостерiгати за виробничими процесами.

Також цього дня дітям було запропоновано активний відпочинок, та найголовніше вони досхочу насміялися, настрибалися і нарозважалися.  Жоден учасник не залишився без солодощів та приємних вражень.

За інформацією Прилуцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

https://legalaid.gov.ua/