back

18 листопада - Європейський день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації

07 вересня 2020

18 листопада європейська спільнота відмічає Європейський день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації.

Сексуальне насильство та сексуальна експлуатація дітей є серйозним порушенням прав дитини та має довготривалі і руйнівні наслідки на все життя. За даними Ради Європи кожна п’ята дитина (в Україні — 21%) страждає від різних форм сексуального насильства. У понад 80% таких випадків злочинець є знайомою для дитини людиною.

Працівники Прилуцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді приєдналися до соціальної акції та провели тематичні зустрічі, бесіди, тренінги з учнівською молоддю та сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах. В ході зустрічей були обговорені питання щодо видів насильства, заходів протистояння йому та шляхів уникнення.

То ж будьте уважні до своїх дітей, вмійте їх вислухати, почути, допомогти у вирішені їх дитячих проблем - навіть якщо вони видаються вам несуттєвими, дріб’язковими. Довіряйте дітям і вони довірятимуть вам, що значною мірою вбереже їх від можливих непередбачуваних ситуацій.

https://legalaid.gov.ua/