back

Поліція Прилуцького району застерігає громадян від шахраїв

15 січня 2024

 

Від дій шахраїв постраждали двоє мешканців Прилуччини. Спрацювали шахрайські схеми «Вашу картку заблоковано» та «Купівля-продаж товарів в Інтернеті». Загалом громадяни втратили більше 20 тисяч гривень.

13 січня на лінію «102» зателефонувала 85-річна прилучанка, яка повідомила про те, що її ошукав псевдопрацівник банку. Шахрай розповів жінці, що хтось намагається зняти кошти з її банківської картки і рахунок заявниці буде заблокований банком. Для того щоб цьому завадити, необхідно назвати реквізити картки та одноразові смс-паролі, які потерпіла отримувала на телефон. Слухняно виконавши усі вказівки фейкових банкірів, жінка втратила з рахунку майже 8 тисяч гривень.

Наступного дня по допомогу до поліції звернулася мешканка Ічнянської громади. Продаючи товар в Інтернеті, жінка повідомила реквізити своєї банківської картки для підтвердження замовлення. У результаті потерпіла втратила більше 14 тисяч гривень.

За цими фактами поліцейські розслідують кримінальні провадження, тривають слідчо розшукові дії.

Поліція наполегливо рекомендує: нікому не розголошуйте жодних відомостей зі своєї банківської картки. Всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.

Також застерігаємо: при здійсненні продажу товарів в Інтернеті, не переходьте за незнайомими посиланнями та не повідомляйте реквізити карки.

https://legalaid.gov.ua/