back

Мобільний клас безпеки на Прилуччині: ювенальні поліцейські та рятувальники провели профілактичний захід для дітей

23 січня 2024

 

Співробітники обох відомств завітали з мобільним класом безпеки до учнів Івківського ліцею Ладанської громади. В ігровій формі дітей навчали правилам поводження на дорозі, безпечному користуванню електроприладами, пожежній та мінній безпеці.

Під час зустрічі поліцейські ознайомили ліцеїстів з Правилами Дорожнього руху та нагадали про поведінку пішоходів на вулиці, дорожні знаки, світлофор, розмітку - «зебру» та флікери, які важливо мати на одязі пішоходам у темну пору доби.

Співробітники ДСНС розповіли учням правила пожежної та мінної безпеки, зокрема як діяти у разі виявлення займання, підозрілих чи вибухонебезпечних предметів.

Насамкінець зустрічі діти мала змогу побути поліцейськими та рятувальниками, примірявши копії форменого одягу.

Протягом трьох днів мобільний клас безпеки відвідає 6 навчальних закладів Прилуцького району аби навчити дітей правилам поведінки та виховати у них відповідальне ставлення до власної безпеки.

Нагадаємо: мобільний клас безпеки – це спільний проєкт Національної поліції України та Державної служби з надзвичайних ситуацій, створений за ініціативи Міністерства внутрішніх справ та підтримки дитячого фонду ЮНІСЕФ України. Важливо те, що навчатися у такому класі можуть діти у найвіддаленіших населених пунктах Чернігівщини.

 

https://legalaid.gov.ua/