back

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця психотропними речовинами

01 квітня 2024

 

У результаті проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Прилуцького районного відділу поліції викрили 57-річного мешканця Ладанської громади, який збував психотропи «з рук в руки». Зловмисника помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Попередньо оперативники кримінальної поліції отримали інформацію про те, що саме цей чоловік торгує забороненими речовинами. Споживачі наркотиків зверталися до наркодилера із замовленнями та отримували від нього «товар» під час подальших особистих зустрічей.

Після документування чергового факту збуту психотропної речовини поліцейські під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури та за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» затримали зловмисника.

В ході проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання фігуранта поліцейські виявили та вилучили зіп-пакети з білим порошком, схожим на амфетамін, гроші від реалізації забороненої речовини. Крім цього, вилучено більше 3 кілограмів рослинної речовини, схожої на канабіс, пристрої для куріння наркотиків, ручну гранату із запалом до неї, а також інші речові докази.

Наркоторгівця затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За цим фактом слідчий поліції розслідує кримінальне провадження за частиною 2 статті 307 (визначає відповідальність за збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та за статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Згідно з тяжчою зі статей, зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

 

https://legalaid.gov.ua/