back

Намагався привласнити водойму державного значення на території Прилуцького району: поліцейські оголосили підозру зловмиснику

01 квітня 2024

 

Слідчі Прилуцького райвідділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури повідомили про підозру директору сільськогосподарського підприємства, який злочинним шляхом заволодів земельною ділянкою площею понад 41 га вартістю майже 17 мільйонів гривень. Підозрюваного поліцейські затримали до ізолятору тимчасового тримання.

В ході досудового розслідування слідчі поліції за оперативного супроводу СБУ встановили, що директор одного із сільськогосподарських підприємств розташованих на території Прилуцького району підробив договір оренди землі, які стали підставою для незаконної оренди земельної ділянки прощею 41.5 га.

Також слідчі встановили, що саме на цій ділянці був розташований державний об’єкт водного значення та протягом двох років фігурант здійснював на ній введення незаконної господарської діяльності.

Збитки державі внаслідок протизаконних дій орендаря склали майже 500 тисяч гривень.

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції оголосили підозру зловмиснику у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення);

частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України (використання підроблених документів);

частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

Чоловіка поліцейські затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Максимальне покарання, яке може загрожувати підозрюваному за інкримінованими статтями – 5 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Прилуцька окружна прокуратура.

Досудове розслідування триває.

 

https://legalaid.gov.ua/