back

У Прилуках поліцейські притягнули до відповідальності водія вантажівки за перегруз транспортного засобу

02 квітня 2024

 

Патрульні Прилуцького районного відділу поліції виявили на одній із центральних вулиць міста вантажний автомобіль з порушенням вагових норм більше ніж удвічі. Порушнику доведеться сплатити штраф у розмірі більше 50 тисяч гривень.

 

1 квітня  під час патрулювання міста Прилуки екіпаж патрульної поліції зупинив фуру для перевірки документів. У причепі вантажівки поліцейські виявили, що транспортний засіб заповнений кукурудзою.

 

Водій надав поліцейським супровідні документи на перевезення агропродукції, проте з порушенням вагових норм: з допустимих 24 тонн керманич перевозив майже 56 тонни фактичного вантажу.

 

Для фіксації правопорушення на місце події патрульні також викликали представників Укртрансбезпеки в Чернігівській області.

 

На водія транспортного засобу поліцейські склали адміністративний протокол ч. 1 ст. 132-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами).

 

У свою чергу співробітники Укртрансбезпеки в Чернігівській області склали матеріали відповідно ст. 60 Закону України «Про автомобільний транспорт» (перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм).

 

За подібні правопорушення передбачений штраф на загальну суму більше 50 тисяч гривень. Штраф доведеться сплатити не лише водію вантажівки, а й власнику місцевого сільськогосподарського підприємства.

 

Поліція й надалі проводитиме спільне з представниками Укртрансбезпеки профілактичні відпрацювання на територіях обслуговування щодо посилення контролю за дотриманням вагово-габаритних норм. Такі заходи покликані на збереження автомобільних доріг та підвищення рівня безпеки для всіх учасників дорожнього руху.

https://legalaid.gov.ua/