back

Засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

17 квітня 2024

 
 

17 квітня 2024 року відбулося чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Провів його начальник районної військової адміністрації Володимир ЧЕРНОВ.

 

На засіданні було розглянуто ряд актуальних та найбільш проблемних питань, які потребують особливої уваги та негайного вирішення, враховуючи сучасні реалії та дію воєнного стану.

 

Одним із таких питань є питання хімічного та радіаційного захисту на випадок застосування ядерної та іншої зброї масового ураження проти України, та стан забезпечення населення засобами індивідуального захисту.

 

Як повідомив начальник Прилуцького РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області Андрій ТКАЧЕНКО, на даний час існує значна потреба у оновленні засобів індивідуального захисту на всіх без виключення підприємствах, які використовують хімічно-небезпечні речовини та у територіальних громадах.

 

Також обговорено ряд інших важливих питань, які покликані забезпечити належний захист населення в умовах воєнного стану. Зокрема, укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту, стан впровадження місцевих автоматизованих систем центрального оповіщення на території району.

 Детально проаналізувавши проблемні питання, прийнято ряд рішень, які при безумовному дотриманні виконавцями вимог чинного законодавства здатні забезпечити належні безпекові умови для жителів Прилуччини у такий складний час.

https://legalaid.gov.ua/